Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden
PT40M
Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden
Een heerlijk courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, parmezaan en kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden te bereiden
Maak de ui, de courgettes en de paprika schoon.
Snipper de ui en snijd de courgettes en paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote soeppan, fruit de ui zachtjes glazig en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de paprika en ¾ van de courgette toe, smoor het geheel zo'n 4 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden, de bouillontabletten en 1 liter water toe.
Kook de groenten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Na het koken van de groenten:
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de verse roomkaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de tortellini en de rest van de courgette toe en kook de soep in nog ± 15 minuten zachtjes gaar.
De soep heeft nu 25 minuutjes gekookt: Tijd voor de finishing touch:
Voeg zout en peper naar smaak toe, roer de basilicum of peterselie er op het laatste moment door.
Schep de soep in grote soepkommen en strooi er royaal Parmezaanse kaas over.
Smakelijk eten!
Snipper de ui en snijd de courgettes en paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote soeppan, fruit de ui zachtjes glazig en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de paprika en ¾ van de courgette toe, smoor het geheel zo'n 4 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden, de bouillontabletten en 1 liter water toe.
Kook de groenten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Na het koken van de groenten:
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de verse roomkaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de tortellini en de rest van de courgette toe en kook de soep in nog ± 15 minuten zachtjes gaar.
De soep heeft nu 25 minuutjes gekookt: Tijd voor de finishing touch:
Voeg zout en peper naar smaak toe, roer de basilicum of peterselie er op het laatste moment door.
Schep de soep in grote soepkommen en strooi er royaal Parmezaanse kaas over.
Smakelijk eten!
victoria zegt: