KookJij

Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden

Een heerlijk courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, parmezaan en kruiden recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Courgettesoep met paprika, tortellini, roomkaas, Parmezaan en kruiden te bereiden

Maak de ui, de courgettes en de paprika schoon.
Snipper de ui en snijd de courgettes en paprika in kleine blokjes.
Verhit de olie in een grote soeppan, fruit de ui zachtjes glazig en pers de knoflook erboven uit.
Voeg de paprika en ¾ van de courgette toe, smoor het geheel zo'n 4 minuten.
Voeg de Italiaanse kruiden, de bouillontabletten en 1 liter water toe.
Kook de groenten in ± 10 minuten zachtjes gaar.
Na het koken van de groenten:
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep, voeg de verse roomkaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de tortellini en de rest van de courgette toe en kook de soep in nog ± 15 minuten zachtjes gaar.

De soep heeft nu 25 minuutjes gekookt: Tijd voor de finishing touch:
Voeg zout en peper naar smaak toe, roer de basilicum of peterselie er op het laatste moment door.
Schep de soep in grote soepkommen en strooi er royaal Parmezaanse kaas over.
Smakelijk eten!


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

victoria

victoria zegt:
Heerlijke soep,ik heb de courgette niet gepureerd,door het koken toch zacht. Kooktijd met 15 min verkort.:p
steffanie

steffanie zegt:
Heerlijk, echt een aanrader.
Corrie

Corrie zegt:
Deze soep ga ik morgen maken,lijkt me heerlijk.