Recept
« Terug naar recepten
Courgettesoep met venkel
PT60M
Courgettesoep met venkel
Een heerlijk courgettesoep met venkel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jeannine Van Immerseel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Jeannine Van Immerseel
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Courgettesoep met venkel te bereiden
Maak de venkel schoon en verdeel deze in vier stukken.
Kook water met het citroensap en laat de venkel gedurende 20 minuten koken, giet af en laat uitlekken.
Snij de ongeschilde courgette in dunne schijfjes, alsook de uien, verdeel nogmaals in vier stukjes.
Verwarm de boter en fruit hierin de groenten, breng op smaak met peper en zout en laat onder deksel 15 minuten zacht garen. Snij de venkel in kleine stukjes en voeg bij het courgette - uimengsel. Zet het vuur hoger en laat al roerende 1 minuut koken, roer de bloem erdoorheen, voeg bouillon toe en breng het geheel aan de kook, laat onder deksel nog 20 min. sudderen. Voeg room en eventueel water toe, breng op smaak met peper en zout en laat de soep goed doorwarmen.
Garneer de soep met fijngesneden bieslook of gesnipperde peterselie.
Kook water met het citroensap en laat de venkel gedurende 20 minuten koken, giet af en laat uitlekken.
Snij de ongeschilde courgette in dunne schijfjes, alsook de uien, verdeel nogmaals in vier stukjes.
Verwarm de boter en fruit hierin de groenten, breng op smaak met peper en zout en laat onder deksel 15 minuten zacht garen. Snij de venkel in kleine stukjes en voeg bij het courgette - uimengsel. Zet het vuur hoger en laat al roerende 1 minuut koken, roer de bloem erdoorheen, voeg bouillon toe en breng het geheel aan de kook, laat onder deksel nog 20 min. sudderen. Voeg room en eventueel water toe, breng op smaak met peper en zout en laat de soep goed doorwarmen.
Garneer de soep met fijngesneden bieslook of gesnipperde peterselie.