Recept
« Terug naar recepten
Couscous met gebraden kippenpoten
PT60M
Couscous met gebraden kippenpoten
Een heerlijk couscous met gebraden kippenpoten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Lidl folder week 31 2013
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Couscous met gebraden kippenpoten te bereiden
Meng de honing met de fijngehakte knoflook, de helft van het citroensap en de gehakte peterselie.
Wrijf hiermee de kip in en bestrooi met zout en peper.
Laat de kippenpoten circa 30 minuten marineren.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippenpoten goudbruin aan.
Doe de kippenpoten in een tajine of braadpan, voeg de amandelen en de kippenbouillon toe en laat dit met een deksel op de pan nog 25 minuten gaar stoven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui fijn en meng deze samen met de munt en de rest van het citroensap door de couscous en serveer bij de kippenpoten.
Maak op smaak met zout en peper.
Wrijf hiermee de kip in en bestrooi met zout en peper.
Laat de kippenpoten circa 30 minuten marineren.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippenpoten goudbruin aan.
Doe de kippenpoten in een tajine of braadpan, voeg de amandelen en de kippenbouillon toe en laat dit met een deksel op de pan nog 25 minuten gaar stoven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui fijn en meng deze samen met de munt en de rest van het citroensap door de couscous en serveer bij de kippenpoten.
Maak op smaak met zout en peper.