KookJij

Couscous met gebraden kippenpoten

Een heerlijk couscous met gebraden kippenpoten recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Lidl folder week 31 2013
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Couscous met gebraden kippenpoten te bereiden

Meng de honing met de fijngehakte knoflook, de helft van het citroensap en de gehakte peterselie.
Wrijf hiermee de kip in en bestrooi met zout en peper.
Laat de kippenpoten circa 30 minuten marineren.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kippenpoten goudbruin aan.
Doe de kippenpoten in een tajine of braadpan, voeg de amandelen en de kippenbouillon toe en laat dit met een deksel op de pan nog 25 minuten gaar stoven.
Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui fijn en meng deze samen met de munt en de rest van het citroensap door de couscous en serveer bij de kippenpoten.
Maak op smaak met zout en peper.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst