KookJij

Creatie van kwartel en wilde eend ( zieopm)

Een heerlijk creatie van kwartel en wilde eend ( zieopm) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Wild
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Creatie van kwartel en wilde eend ( zieopm) te bereiden

BEREIDING:
Bestrooi de kwartelpootjes met zout en peper.
Bak ze rondom bruin in 60 gram hete boter.
Voeg de basterdsuiker toe en blus alles af met de rode port.
Schenk de bouillon erbij en voeg ook knoflook, tijm en rozemarijn toe.
Laat de kwartelpootjes met het deksel op de pan in ca 30 minuten zachtjes stoven.
Bestrooi de eendenborsten met zout en peper en bak ze 3 min. aan elke kant, rondom ruin in de resterende boter.
SERVEREN:
Leg de kwartelpootjes en eendenborsten naast en op het taartje

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Margot

Margot zegt:
Hallo Bert,

Bedankt voor je reactie. Ik was al bang dat dat het antwoord ging zijn. Ik woon in een dusdanig klein dorp (Heerenveen) dat we geen poelier hebben. De keurslager zegt dat ik alleen hele kwartels kan bestellen. Maar ik zal nog even verder zoeken. Bedankt in elk geval voor je reactie.

Groet,
Margot
bertal

bertal zegt:
margot,
Natuurlijk bij een goede poelier:);)
m.v.g. Bert Allers
margot

margot zegt:
Waar kan ik kwartelpootjes kopen?
Groet,
Margot
bertal

bertal zegt:
rvernooy:
Het klopt dat dit en ook andere recepten uit het boek komen van
Joyce Huisman.
De titel is WILD
Maar ik zie niet in wat daar verkeerd aan is. de bron vermeld ik, en de recepten zijn door onze kookclub veelvuldig klaargemaakt.
Het recept van het taartje staat wel degelijk vermeld
(zie opm)bij dit recept.
Ik wens je toch fijne Kerstdagen en veel kook plezier :);)
m.v.g. Bert Allers
rvernooy

rvernooy zegt:
Bert,

Waar is het recept van doesburgse mosterdpuree met haricots verts en paddelstoelen.
dit hoort er echt wel bij!
Recept van restaurant Villa Copera en erg lekker.