Recept
« Terug naar recepten
Creoolse soep met garnalen
PT90M
Creoolse soep met garnalen
Een heerlijk creoolse soep met garnalen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > BBQ & Grillen - Voorgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Rusland
Keuken:
Europese
Bron:
janine bischops
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Creoolse soep met garnalen te bereiden
Schil de rode biet en snijd hem in kleine stukken. Fruit de ui (fijngesnipperd) in boter of olie. Doe er het vlees bij en laat kort bakken.
Doe er dan de bietjes, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel, tomaten, in stukjes gesneden wortel en de laurierblaadjes bij. Voeg het water en de wijnazijn toe en laat een uur sudderen.
Doe er vervolgens de fijngesnipperde kool bij en laat nog twintig minuten koken.
Bestrooi met peterselie en doe in elk bord een lepel zure room.
Doe er dan de bietjes, de geschilde en in blokjes gesneden aardappel, tomaten, in stukjes gesneden wortel en de laurierblaadjes bij. Voeg het water en de wijnazijn toe en laat een uur sudderen.
Doe er vervolgens de fijngesnipperde kool bij en laat nog twintig minuten koken.
Bestrooi met peterselie en doe in elk bord een lepel zure room.