Recept
« Terug naar recepten
Crêpe suzette met mandarijn
PT30M
Crêpe suzette met mandarijn
Crêpe suzette met mandarijn
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crêpe suzette met mandarijn te bereiden
Bereid eerst het flensjesdeeg: klop de bloem, het zout en de maïzena samen. Voeg een ei toe en roer de melk eronder. Laat enkele uren rusten.
Verhit een beetje boter in een pannetje, voeg er de suiker aan toe en laat kort karameliseren. Voeg er de jus aan toe en laat enkele min. pruttelen. Voeg dan de stukjes mandarijn en de Cointreau of de Mandarin Napoleon toe. Houd alles warm.
Bak dunne flensjes in een flensjespan met een nootje verhitte boter.
Serveer ze op warme borden en nappeer ze royaal met de jus.
Verhit een beetje boter in een pannetje, voeg er de suiker aan toe en laat kort karameliseren. Voeg er de jus aan toe en laat enkele min. pruttelen. Voeg dan de stukjes mandarijn en de Cointreau of de Mandarin Napoleon toe. Houd alles warm.
Bak dunne flensjes in een flensjespan met een nootje verhitte boter.
Serveer ze op warme borden en nappeer ze royaal met de jus.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Variatie op de orginele crêpe "suzette" met appelsien.