Recept
« Terug naar recepten
Crepes Suzette met een sinaasappel-cointreau saus
PT30M
Crepes Suzette met een sinaasappel-cointreau saus
Een heerlijk crepes suzette met een sinaasappel-cointreau saus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ronny Henri Szostek
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crepes Suzette met een sinaasappel-cointreau saus te bereiden
Voor de Crepes:
Meng bloem, suiker en zout. Voeg de eieren toe en meng alles met een spatule. Voeg langzaam melk en cider toe. Meng het deeg glad en voeg de olie nu toe. Meng en zet het crepes deeg nu aan de kant gedurende 1 uur. Bak de crepes in plantaardige olie. Ze mogen niet groter zijn dan een diameter van 15 cm.
Voor de sinaasappel-cointrau saus:
Breng 500 ml sinaasappelsap aan de kook en zet het vuur dan middelhoog. Voeg om te beginnen 150 gr suiker toe, 50 ml cointrau, 2 zakjes vanillesuiker en het puntje van een mes kaneel toe. Roer alles goed om en laat 20 minuten verder pruttelen. Proef van de saus en voeg naar eigen smaak: cointreau, suiker, vanillesuiker en kaneel toe. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. De saus is klaar voor gebruik.
Meng bloem, suiker en zout. Voeg de eieren toe en meng alles met een spatule. Voeg langzaam melk en cider toe. Meng het deeg glad en voeg de olie nu toe. Meng en zet het crepes deeg nu aan de kant gedurende 1 uur. Bak de crepes in plantaardige olie. Ze mogen niet groter zijn dan een diameter van 15 cm.
Voor de sinaasappel-cointrau saus:
Breng 500 ml sinaasappelsap aan de kook en zet het vuur dan middelhoog. Voeg om te beginnen 150 gr suiker toe, 50 ml cointrau, 2 zakjes vanillesuiker en het puntje van een mes kaneel toe. Roer alles goed om en laat 20 minuten verder pruttelen. Proef van de saus en voeg naar eigen smaak: cointreau, suiker, vanillesuiker en kaneel toe. Laat nogmaals 10 minuten zachtjes pruttelen. De saus is klaar voor gebruik.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Ronny zegt:
[email protected]
jacq zegt: