KookJij

Croissantrondjes met champignons

Een heerlijk croissantrondjes met champignons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: borrelhapjes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Croissantrondjes met champignons te bereiden

Champignons en uitje schoon maken en snipperen. Knoflook schoonmaken en uitpersen. Gedroogde tomaten heel fijn snijden. Olie verhitten en champignons, uitje en knoflook hierin zacht fruiten. Gehakte tomaatjes hierdoor roeren. Op smaak maken met peterselie, peper en zout. Af laten koelen. Croissantdeeg uit blikje halen en wat dunner uitrollen tot een rechthoekige lap. Oven voorverwarmen op 200 graden. Croissantdeeg dun bestrijken met tomatenpuree of ketchup. Champignonmassa hierover verdelen. Lap oprollen. Met een scherp mes in 2 centimeter dikke rondjes snijden. Voorzichtig, zodat de rondjes heel blijven. Bestrooien met geraspte kaas. Op een met bakpapier beklede bakplaat in 10-12 minuten goudbruin bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marjo

Marjo zegt:
Kun je het ook koud eten???:?
marie-claire

marie-claire zegt:
Tip Wanneer je de rol voor je ze in 2 cm dikke rondjes snijd even in de diepvries stopt (ongeveer 30 min.) kan je deze beter snijden. Groetjes M.claire
franeke

franeke zegt:
dat is waarrschijnlijk lekker....het water komt me in de mond. hierbij is deze genoterd bij mijn favorieten!!!! dank u wel;)franeke