Recept
« Terug naar recepten
Croque monsieur met Meesterlyck-ham en Damse Mokke, salade met druiven en rozijnen
PT15M
Croque monsieur met Meesterlyck-ham en Damse Mokke, salade met druiven en rozijnen
Een heerlijk croque monsieur met meesterlyck-ham en damse mokke, salade met druiven en rozijnen recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kazenvanbijons
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Croque monsieur met Meesterlyck-ham en Damse Mokke, salade met druiven en rozijnen te bereiden
Laat de Damse Mokke goed koelen en snijd hem – met de korst eraan – in plakjes van +/- 0,5 cm.
Snijd de korsten van het brood.
Beleg één snede royaal met kaas en de Meesterlyck-ham, en dek af met een tweede snede.
Laat de boter smelten en strijk er met een kwast de croques mee in.
Spoel de sla.
Snijd de druiven in 2 en lepel er de pitjes uit.
Hak de appel ongeschild in blokjes en maak aan met het citroensap.
Bak de croques in een matig warme pan en draai ze regelmatig om.
Meng de olie en de sherry-azijn voor de vinaigrette.
Maak de sla aan met vinaigrette, peper en zout.
Schik de sla op borden, strooi er druiven, de rozijnen en de appelblokjes over.
Leg de croques in het midden van het bord.
Snijd de korsten van het brood.
Beleg één snede royaal met kaas en de Meesterlyck-ham, en dek af met een tweede snede.
Laat de boter smelten en strijk er met een kwast de croques mee in.
Spoel de sla.
Snijd de druiven in 2 en lepel er de pitjes uit.
Hak de appel ongeschild in blokjes en maak aan met het citroensap.
Bak de croques in een matig warme pan en draai ze regelmatig om.
Meng de olie en de sherry-azijn voor de vinaigrette.
Maak de sla aan met vinaigrette, peper en zout.
Schik de sla op borden, strooi er druiven, de rozijnen en de appelblokjes over.
Leg de croques in het midden van het bord.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Een goede brie of camenbert zal het ook prima doen, lijkt me :-)
Erwin Elens zegt: