KookJij

Crostata di riso

Een heerlijk crostata di riso recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: De 100 lekkerste Italiaanse rijstgerechten: Diane Seed
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Crostata di riso te bereiden

Verhit de oven op 180°C.
Verhit olie in een grote pan en fruit de ui zachtjes gaar.
Breng in andere pan de bouillon aan de kook en kook de rijst 10 minuten (pruttelen). Laat hem uitlekken en roer hem door de ui. Bak 5 minuten, roer er dan 3/4 van de saus met peterselie, peper en zout naar smaak door. Roer er 3/4 van de parmezaan met basilicum door, spreid de helft van de rijst in een ovenschaal uit. Leg daarop de plakken mozarella en bedek ze met de rest van de saus. Leg daarop de resterende rijst en bestrooi het met de rest van de parmezaan.
Verdeel er klontjes boter over en zet het gerecht 35 minuten in de oven. Haal het er uit en laat het voor het opdienen 10 minuten rusten.

Mijn kookverhaal (Max Bermon)

Heerlijk Napolitaans gerecht.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst