Recept
« Terug naar recepten
Crumble met rabarber
PT100M
Crumble met rabarber
Een heerlijk crumble met rabarber recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
100 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Crumble met rabarber te bereiden
1).Doe de rabarber in een grote kom met de suiker en het amandelmeel en werk dat goed door elkaar.
2).Stort het rabarber-mengsel in een ovenschaal en verspreid dat gelijkmatig over de bodem.
3).Doe in een grote kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker,de havermout en de boter. Kneed dat met de handen goed door elkaar tot een homogene korrelige massa.
4).Laat dat een halfuurtje staan op een koele plek.
5).Verdeel en kruimel het crumble-deeg gelijkmatig over de laag rabarber en zet de ovenschaal vervolgens in de oven gedurende tenminste 40 minuten.
2).Stort het rabarber-mengsel in een ovenschaal en verspreid dat gelijkmatig over de bodem.
3).Doe in een grote kom de gezeefde bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker,de havermout en de boter. Kneed dat met de handen goed door elkaar tot een homogene korrelige massa.
4).Laat dat een halfuurtje staan op een koele plek.
5).Verdeel en kruimel het crumble-deeg gelijkmatig over de laag rabarber en zet de ovenschaal vervolgens in de oven gedurende tenminste 40 minuten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de rabarber-crumble over de borden en geef er bv een bolletje vanille ijs bij.