Recept
« Terug naar recepten
Cupcakes met Irish coffee en slagroom
PT35M
Cupcakes met Irish coffee en slagroom
Een heerlijk cupcakes met irish coffee en slagroom recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Njam tv - L. V. 151211
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Cupcakes met Irish coffee en slagroom te bereiden
Cupcakes:
Verwarm de oven voor op 175°C.
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de soda.
Voeg hier het zout, kaneelpoeder, gemberpoeder en de nootmuskaat aan toe.
Klop de bruine suiker en zonnebloemolie in circa 4 minuten romig. Voeg dan één voor één de eieren toe tot ze volledig opgenomen zijn. Giet de whiskey en melk erbij en klop dit 2 minuten flink door.
Roer de bloem en rozijnen zachtjes door het mengsel en giet dit in de cakevormpjes.
Bak de cupcakes circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Om te testen of de cupcakes klaar zijn, steek je er een satéprikker in. Wanneer hieraan geen beslag blijft kleven, zijn de cupcakes klaar.
Topping:
Meng de slagroom en het poedersuiker.
Klop dit tot het dikker wordt, voeg de whiskey toe en klop tot de slagroom lobbig maar niet helemaal stijf is.
Top de cupcakes met de slagroom en garneer met een vleugje espresso of cacaopoeder.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Zeef de bloem samen met de bakpoeder en de soda.
Voeg hier het zout, kaneelpoeder, gemberpoeder en de nootmuskaat aan toe.
Klop de bruine suiker en zonnebloemolie in circa 4 minuten romig. Voeg dan één voor één de eieren toe tot ze volledig opgenomen zijn. Giet de whiskey en melk erbij en klop dit 2 minuten flink door.
Roer de bloem en rozijnen zachtjes door het mengsel en giet dit in de cakevormpjes.
Bak de cupcakes circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Om te testen of de cupcakes klaar zijn, steek je er een satéprikker in. Wanneer hieraan geen beslag blijft kleven, zijn de cupcakes klaar.
Topping:
Meng de slagroom en het poedersuiker.
Klop dit tot het dikker wordt, voeg de whiskey toe en klop tot de slagroom lobbig maar niet helemaal stijf is.
Top de cupcakes met de slagroom en garneer met een vleugje espresso of cacaopoeder.