Recept
« Terug naar recepten
Curry-spinaziewraps met kip
PT30M
Curry-spinaziewraps met kip
Ideaal als fingerfood voor koude buffetten.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
iglo
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry-spinaziewraps met kip te bereiden
- Bereid de spinazie volgens de instructies op de verpakking.
- Los de maïzena op in de bouillon en voeg toe bij de spinazie. Verwarm op een middelhoog vuur, roer goed en laat ca. 2 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe de spinazie in een kom en laat afkoelen.
- Was ondertussen de kip, dep droog en snijd in reepjes. Verhit de olie in een pan. Bak hierin de kip gaar. Breng op smaak met peper, zout en curry. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen.
- Was de tomaten, wrijf ze droog en snijd ze in dunne schijfjes. Was de sla en zwier droog.
- Bak de wraps na elkaar in een hete pan zonder vetstof, elke kant ca. 1/2 minuut. Leg de wraps naast elkaar op het aanrecht en bestrijk ze met spinazie; laat langs de kant ca. 1 cm vrij. Beleg de wraps eerst met kip, dan met tomaat en ten slotte met sla. Rol de wraps strak op, en klap vervolgens de linker- en rechterkant ca. 2 cm naar het midden. Snijd de wraps door en omwikkel elke helft ca. 2/3 met papier. Bind vast met keukengaren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: