Recept
« Terug naar recepten
Curry van kip en spruitjes
PT25M
Curry van kip en spruitjes
Een heerlijk curry van kip en spruitjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Curry van kip en spruitjes te bereiden
Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Snipper de ui. Hak de knoflookteen fijn. Halveer de spruitjes.
Gebruik voorgesneden winterwortel of snijd een winterwortel in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit een wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de olie in. Roerbak de uisnippers en kipfilet hierin in 3-4 minuten goudbruin. Voeg de knoflooksnippers toe, strooi het kerriepoeder erover en roerbak 1 minuut. Strooi de bloem erover en roerbak weer 1 minuut. Roer de helft van de drinkyoghurt erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de rest van de drinkyoghurt toe, roer de kokos en gembersiroop (of het gemberpoeder) erbij en breng de kerriesaus aan de kook. Schep de spruitjes en winterwortel in de wok, roer om en dek de wok af. Stoof, op laag vuur, kip en groentes gaar in 10 minuten. Roer de peterselie erbij en serveer direct.
Suggestie:
Geef er rijst bij, bij voorkeur pandanrijst of basmatirijst. Maak timbaaltjes van de rijst: spoel een klein kommetje om met koud water, schep de gare rijst er in en duw het aan. Stort de rijst op een bord tot een mooi bolletje. Herhaal dit op de andere borden. Bestrooi de rijsttimbaaltjes met wat paprikapoeder.
Variatie:
• Extra lekker: bestrooi de curry met 2-3 eetlepels geroosterd amandelschaafsel.
• Vervang de drinkyoghurt door kokosmelk.
Gebruik voorgesneden winterwortel of snijd een winterwortel in dunne reepjes. Hak de peterselie fijn.
Verhit een wok droog voor. Schenk er straalsgewijs de olie in. Roerbak de uisnippers en kipfilet hierin in 3-4 minuten goudbruin. Voeg de knoflooksnippers toe, strooi het kerriepoeder erover en roerbak 1 minuut. Strooi de bloem erover en roerbak weer 1 minuut. Roer de helft van de drinkyoghurt erbij en breng de saus aan de kook. Voeg de rest van de drinkyoghurt toe, roer de kokos en gembersiroop (of het gemberpoeder) erbij en breng de kerriesaus aan de kook. Schep de spruitjes en winterwortel in de wok, roer om en dek de wok af. Stoof, op laag vuur, kip en groentes gaar in 10 minuten. Roer de peterselie erbij en serveer direct.
Suggestie:
Geef er rijst bij, bij voorkeur pandanrijst of basmatirijst. Maak timbaaltjes van de rijst: spoel een klein kommetje om met koud water, schep de gare rijst er in en duw het aan. Stort de rijst op een bord tot een mooi bolletje. Herhaal dit op de andere borden. Bestrooi de rijsttimbaaltjes met wat paprikapoeder.
Variatie:
• Extra lekker: bestrooi de curry met 2-3 eetlepels geroosterd amandelschaafsel.
• Vervang de drinkyoghurt door kokosmelk.
doortje zegt: