KookJij

Dagschotel: spruiten-aardappelpuree vergezeld van kabeljauw in een romig Roquefortsausje

Roquefort is een Franse blauwschimmelkaas, genoemd naar het dorp Roquefort-sur-Soulzon in de Aveyron. Het is een schapenkaas, waarvan de naam beschermd is: alleen kaas uit (de buurt van) Roquefort mag zo genoemd worden.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Dagschotel
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke , Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dagschotel: spruiten-aardappelpuree vergezeld van kabeljauw in een romig Roquefortsausje te bereiden

  1. Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes, 200 gr spruiten in twee snijden, 50 gr van de spruiten heel laten voor afgarnering. Kook deze beetgaar.
  2. Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
  3. Kabelljauw kruiden met de viskruiden en gaar steamen.
  4. Aardappelen samen met de halve spruiten grof pureren en afkruiden.
  5. Room goed opwarmen en de kaas erin laten smelten.
  6. Ajuin in fijne ringen snijden deze opstoven in een beetje boter en de hele spruiten toevoegen evenzeer kruiden.
  7. Tomaat in partjes verdelen deze ontdoen van de pitjes ( deze kan je gebruiken voor een soepje ) snij de tomaat in kleine blokjes.
  8. Serveer dit alles zeer warm op bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Alles bijeen voor de tweede dag na de operatie en met de medicatie valt het redelijk goed mee. Na twee jaar sukkelen en verschillende operaties zal het nu wel in orde komen hoop ik ;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
en 'gaat het een beetje met de pijn ?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Fijn om te horen Jeannine, tof om weer eens een oud gerecht tegen te komen. Een van deze dagen ook nog eens wat posten heb er nog verschillende achter de hand. Zelfs nog van vorig jaar uit de doos van onze sloebers;-)
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Hallo Hilde, dit recept was voor ons weer een voltreffer ! dank je !
Verhuist naar de wel gekende plaats !