Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: spruiten-aardappelpuree vergezeld van kabeljauw in een romig Roquefortsausje
PT40M
Dagschotel: spruiten-aardappelpuree vergezeld van kabeljauw in een romig Roquefortsausje
Roquefort is een Franse blauwschimmelkaas, genoemd naar het dorp Roquefort-sur-Soulzon in de Aveyron. Het is een schapenkaas, waarvan de naam beschermd is: alleen kaas uit (de buurt van) Roquefort mag zo genoemd worden.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke , Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: spruiten-aardappelpuree vergezeld van kabeljauw in een romig Roquefortsausje te bereiden
- Spruiten ontdoen van de buitenste blaadjes, 200 gr spruiten in twee snijden, 50 gr van de spruiten heel laten voor afgarnering. Kook deze beetgaar.
- Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water.
- Kabelljauw kruiden met de viskruiden en gaar steamen.
- Aardappelen samen met de halve spruiten grof pureren en afkruiden.
- Room goed opwarmen en de kaas erin laten smelten.
- Ajuin in fijne ringen snijden deze opstoven in een beetje boter en de hele spruiten toevoegen evenzeer kruiden.
- Tomaat in partjes verdelen deze ontdoen van de pitjes ( deze kan je gebruiken voor een soepje ) snij de tomaat in kleine blokjes.
- Serveer dit alles zeer warm op bord.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Jeannine Van Immerseel zegt:
Verhuist naar de wel gekende plaats !
Hilde Dumont zegt: