Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: spruiten-wortelstoemp met een spiesje van groenten en eendenborst
PT30M
Dagschotel: spruiten-wortelstoemp met een spiesje van groenten en eendenborst
Een dagschotel feestelijk gedresseerd.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke, Elmo & Blondy
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: spruiten-wortelstoemp met een spiesje van groenten en eendenborst te bereiden
- Aardappelen beetgaar koken in licht gezouten water. Spruiten halveren en beetgaar steamen, 12 hele spruiten mee steamen voor het spiesje. Wortelen in ringen snijden deze beetgaar steamen. Ajuin in blokjes snijden deze even opstoven met de wortelen en spruiten kruid naar smaak met peper, zout en muskaatnoot. Aardappelen pureren kruiden voeg de groenten toe en meng goed onder elkaar. Het vet van de eendeborst met een zeer scherp mes insnijdingen maken, bak zonder vetstoffen eerst de vetkant +/- 4 min aan draai het vlees om en bak nog een 4 tal min. Goed kruiden met peper en zout. Laat het vlees nog even rusten op een zeer warm bord onder alluminiumfolie. Bak de hele spruiten en de 12 stukjes wortel even aan en rijg op een spies. Dresseer alles zeer warm op bord en werk af met de kaas, dressing en bladpeterselie.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna Koudys zegt:
Anna Koudys zegt: