Recept
« Terug naar recepten
Dagschotel: surprise van gevuld gehakt met frisse groenten
PT30M
Dagschotel: surprise van gevuld gehakt met frisse groenten
Een heerlijk dagschotel: surprise van gevuld gehakt met frisse groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dagschotel: surprise van gevuld gehakt met frisse groenten te bereiden
Steam de brocolli en bloemkool beetgaar kruiden met peper en zout. Tomaatjes op het laaste moment even mee steamen.
Rode ajuin fijn snipperen in een beetje boter en de tomatencoullis toevoegen deze een beetje kruiden met oregano.
Gehakt mengen met het eike, chapelure, mosterd en kippenkruiden.
Aardappelen in stukken snijden gaar koken en afgieten. Pureer en kruid naar smaak af met peper, zout en muskaatnoot.
Sjalotjes zeer fijn snijden deze mengen onder de puree samen met de bieslook en een scheutje olijfolie.
Maak twee mooie balletjes van het gehakt en duw deze plat, verdeel de puree op het gehakt. Vouw voorzichtig dicht en rol opnieuw op ( voorzichtig de puree mag niet door het gehakt komen ).
Bak de gevulde gehakt ballen gaar.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Rode ajuin fijn snipperen in een beetje boter en de tomatencoullis toevoegen deze een beetje kruiden met oregano.
Gehakt mengen met het eike, chapelure, mosterd en kippenkruiden.
Aardappelen in stukken snijden gaar koken en afgieten. Pureer en kruid naar smaak af met peper, zout en muskaatnoot.
Sjalotjes zeer fijn snijden deze mengen onder de puree samen met de bieslook en een scheutje olijfolie.
Maak twee mooie balletjes van het gehakt en duw deze plat, verdeel de puree op het gehakt. Vouw voorzichtig dicht en rol opnieuw op ( voorzichtig de puree mag niet door het gehakt komen ).
Bak de gevulde gehakt ballen gaar.
Serveer alles zeer warm op bord en werk af.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.