Recept
« Terug naar recepten
Deense vissoep (Dansk fiskesuppe)
PT45M
Deense vissoep (Dansk fiskesuppe)
Een heerlijk deense vissoep (dansk fiskesuppe) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Deense vissoep (Dansk fiskesuppe) te bereiden
de soepgroente shoonmaken en fijn snijden. de sjalotten pellen, fijn hakken en samen met de soepgroente in de hete boter goudgeel fruiten.
kerrie toevoegen. de visbouillon en de wijn toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
de in dobbelsteentjes gesneden visfilet erbij doen en gaar maken.
de stukjes vis uit de soep nemen en de zoep zeven.
chinoise (ruitenvorm) van de groente snijden, blancheren en over de voorverwarmde soepborden verdelen, samen met de dobbelsteentjes van de vis en de garnalen, heet serveren.
kerrie toevoegen. de visbouillon en de wijn toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
de in dobbelsteentjes gesneden visfilet erbij doen en gaar maken.
de stukjes vis uit de soep nemen en de zoep zeven.
chinoise (ruitenvorm) van de groente snijden, blancheren en over de voorverwarmde soepborden verdelen, samen met de dobbelsteentjes van de vis en de garnalen, heet serveren.
Patricia zegt:
In ruitjes (wybertjesvorm) gesneden groenten Deze kooktechniek wordt vaak in de Chinese keuken gebruikt. Bijvoorbeeld winterwortel, komkommer, paprika.
Brunoise snijden:
In kleine blokjes gesneden groenten zoals; wortel, prei, ui, komkommer. De afmetingen zijn aan alle zijden ongeveer gelijk. Het zijn kleine vierkantjes. Soms van wel 3 millimeter breed.
:):):)