KookJij

Deense vissoep (Dansk fiskesuppe)

Een heerlijk deense vissoep (dansk fiskesuppe) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Denemarken
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Deense vissoep (Dansk fiskesuppe) te bereiden

de soepgroente shoonmaken en fijn snijden. de sjalotten pellen, fijn hakken en samen met de soepgroente in de hete boter goudgeel fruiten.
kerrie toevoegen. de visbouillon en de wijn toevoegen en langzaam aan de kook brengen.
de in dobbelsteentjes gesneden visfilet erbij doen en gaar maken.
de stukjes vis uit de soep nemen en de zoep zeven.
chinoise (ruitenvorm) van de groente snijden, blancheren en over de voorverwarmde soepborden verdelen, samen met de dobbelsteentjes van de vis en de garnalen, heet serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Patricia

Patricia zegt:
Chinoise snijden:

In ruitjes (wybertjesvorm) gesneden groenten Deze kooktechniek wordt vaak in de Chinese keuken gebruikt. Bijvoorbeeld winterwortel, komkommer, paprika.

Brunoise snijden:
In kleine blokjes gesneden groenten zoals; wortel, prei, ui, komkommer. De afmetingen zijn aan alle zijden ongeveer gelijk. Het zijn kleine vierkantjes. Soms van wel 3 millimeter breed.



:):):)
w.porck

w.porck zegt:
Laat maar was weer te vroeg met vragen, is al duidelijk.
Willem;)
w.porck

w.porck zegt:
Hallo daar, chinoise is dat in blokjes gesneden?
Willem:(:?