Recept
« Terug naar recepten
Dending ragi (rundvlees)
PT90M
Dending ragi (rundvlees)
Een heerlijk dending ragi (rundvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken (aantekening moeder)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dending ragi (rundvlees) te bereiden
Snijd het vlees in blokjes.
Snijd de uien en knoflook fijn en bak deze in de olie tot ze glazig zien.
Voeg het vlees toe en bak het geheel tot het vlees licht bruin ziet.
Voeg de kermirienootjes, salam, djeroek poeroet, laos, ketoembar, djinten, trassi, suiker, zout en peper toe en laat dit mee sudderen.
Los de assem op in het water en voeg dit toe met de ketjap.
Roer het geheel goed door en laat dit nog eens 40 minuten sudderen zonder deksel.
Zodat het water kan verdampen.
Voeg de geraspte kokos toe en blijf roeren tot de kokos droog is.
Verwijder de blaadjes van de kruiden.
Snijd de uien en knoflook fijn en bak deze in de olie tot ze glazig zien.
Voeg het vlees toe en bak het geheel tot het vlees licht bruin ziet.
Voeg de kermirienootjes, salam, djeroek poeroet, laos, ketoembar, djinten, trassi, suiker, zout en peper toe en laat dit mee sudderen.
Los de assem op in het water en voeg dit toe met de ketjap.
Roer het geheel goed door en laat dit nog eens 40 minuten sudderen zonder deksel.
Zodat het water kan verdampen.
Voeg de geraspte kokos toe en blijf roeren tot de kokos droog is.
Verwijder de blaadjes van de kruiden.
lilith zegt: