Recept
« Terug naar recepten
Dikke tosti met gesmolten brie en uitgebakken spek
PT25M
Dikke tosti met gesmolten brie en uitgebakken spek
Een heerlijk dikke tosti met gesmolten brie en uitgebakken spek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dikke tosti met gesmolten brie en uitgebakken spek te bereiden
Gebruik in plaats van Brie bijv. Gorgonzola of Magor.
Bak het spek licht uit in een hapjespan en leg ze daarna op keukenpapier.
Bak daarna de sneden witbrood aan n zijde in het bakvet en leg ze vervolgens met de gebakken kant naar boven op een snijplank. Leg de Brie op het brood en kruid het met versgemalen peper en zout. Strooi de walnoten erover en beleg de boterhammen als laatste met de uitgebakken spek.
Plaats de boterhammen met de ongebakken zijde terug in de hapjespan en zet deze op matig vuur. Sluit de pan af met een glazen deksel of zet de tosti onder de gril van de oven. Laat het zachtjes bakken tot de Brie is gesmolten.
Bestrooi de tostis nu met de verse kruiden en eet de tostis direct op
Bak het spek licht uit in een hapjespan en leg ze daarna op keukenpapier.
Bak daarna de sneden witbrood aan n zijde in het bakvet en leg ze vervolgens met de gebakken kant naar boven op een snijplank. Leg de Brie op het brood en kruid het met versgemalen peper en zout. Strooi de walnoten erover en beleg de boterhammen als laatste met de uitgebakken spek.
Plaats de boterhammen met de ongebakken zijde terug in de hapjespan en zet deze op matig vuur. Sluit de pan af met een glazen deksel of zet de tosti onder de gril van de oven. Laat het zachtjes bakken tot de Brie is gesmolten.
Bestrooi de tostis nu met de verse kruiden en eet de tostis direct op