KookJij

Dolmas? Dolletjes!

Een heerlijk dolmas? dolletjes! recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Varkensvlees
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dolmas? Dolletjes! te bereiden

1. Snij het ‘hoedje’ van de bovenkant van de paprika’s af en haal voorzichtig de zaden en de tussenschotten uit de paprika’s.
2. Hak de ui fijn en fruit de stukjes in wat olie.
3. Voeg het gehakt toe en laat het vlees even bruinen.
4. Meng er de rijst en de kruiden doorheen.
5. Vul de paprika’s met dit mengsel, zet hun ‘hoedje’ terug op, en schik ze
naast elkaar in een vuurvaste schotel.
6. Maak 1/4 l vleesbouillon, giet deze erbij en laat het geheel ongeveer 30 minuten in een hete oven gaarstoven. Neem de paprika’s na het garen even uit de schotel.
7. Maak een glad papje van de room en de instant roux en bind hiermee de saus.
8. Plaats de gevulde paprika’s terug in de saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst