Recept
« Terug naar recepten
Doperwten- en bloemkoolpuree met zonnevisfilets
PT45M
Doperwten- en bloemkoolpuree met zonnevisfilets
Een heerlijk doperwten- en bloemkoolpuree met zonnevisfilets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Jan A
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Doperwten- en bloemkoolpuree met zonnevisfilets te bereiden
DOPERWTEN:
1).Doe alle ingrediënten behalve de olie in de blender en draai een homogene gladde massa.
2).Met zout en peper op smaak brengen
3).Met een draaiende motor de olie toevoegen en tot een zachte zalf draaien.Zet dan warm weg
BLOEMKOOL:
4).Doe in de keukenblender de bloemkoolroosjes en bloemkoolsteeltjes, de eidooiers, roomboter, en mosterd en draai een mooie gladde homogene massa.
5).Breng op smaak met iets zout en veel vers gemalen peper.
6).Met draaiende motor de room toevoegen en weer een mooie zachte zalf maken.
Zet even warm weg in de oven
VIS:
7).Smeer de visfiletjes in met de sesamolie en rol ze dan door het sesamzaad, zodat ze goed bedekt zijn met het zaad.
8).Bak de filetjes mooi op kleur gaar aan beide kanten.
1).Doe alle ingrediënten behalve de olie in de blender en draai een homogene gladde massa.
2).Met zout en peper op smaak brengen
3).Met een draaiende motor de olie toevoegen en tot een zachte zalf draaien.Zet dan warm weg
BLOEMKOOL:
4).Doe in de keukenblender de bloemkoolroosjes en bloemkoolsteeltjes, de eidooiers, roomboter, en mosterd en draai een mooie gladde homogene massa.
5).Breng op smaak met iets zout en veel vers gemalen peper.
6).Met draaiende motor de room toevoegen en weer een mooie zachte zalf maken.
Zet even warm weg in de oven
VIS:
7).Smeer de visfiletjes in met de sesamolie en rol ze dan door het sesamzaad, zodat ze goed bedekt zijn met het zaad.
8).Bak de filetjes mooi op kleur gaar aan beide kanten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP: Op een voorverwarmd bord twee eetlepels doperwtenpuree leggen en daarnaast 2 eetlepels bloemkoolpuree. Leg een visje op de doperwten en een visje op de bloemkool.Strooi wat koriander op de doperwten en wat peterselie op de bloemkool.
limelein zegt: