KookJij

Dronken maïskolven

Een heerlijk dronken maïskolven recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Curaçao
Keuken: Caraibische
Bron: mijn nichtje
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Dronken maïskolven te bereiden

De amandelen droog roosteren in een koekenpan en daarna zolang in een schaatje overdoen.
De maïskolven afgieten en afdrogen met keukenpapier. Neem één kolf per persoon.
De boter met een vork wat zachter prakken. De bruine suiker door de boter roeren en ook de drank en zout en peper.
Besmeer de kolven met dit mengsel.
Scheur 4 stukken alufolie af. Elke stuk moet groot genoeg zijn om de kolf goed in te kunnen rollen
Leg een kolf op een stukje alufolie. Je kunt de kolf op 2 manieren dichtdoen: 1 rol de kolf in de folie door de punten aan de zijkanten dicht te rollen als een toffee.
2.De korte kanten van de alufolie naar binnen vouwen en de kolf dan zo rollen dat je een soort worstje krijgt.
Zorg dat de alufolie goed dicht is, maar rol ze niet te strak op, er moet wat ruimte overbljven.
Doe zo met de rest v an de kolven.
Leg de kolven ± 20 à 30 minutenop de barbecue.
Leg elke kolf op een bord, maak de aufolie een beetje open en bestrooi de kolf met de amandelen.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Als er kolven over zijn, hak ik ze in 2en of in 3en en doe ze in een (groente)soepje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Bedankt voor de tip. Je recept heb ik bekeken en toegevoegd bij mijn favorieten. Ik zal het zeker eens maken.:p
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Als er maïskolfjes over zijn, kan je het goed verwerken in een spinazie-soep. Op mijn kook-site heb ik het recept geplaatst van "sayur bayem", dat is Indonesische spinazie-soep op basis van rund/kipbouillon.
Het proberen waard!:p:p
fabita

fabita zegt:
Dat is stom van me. Ze kunnen inderdaad ook in de oven (hoeft niet persé onder de gril ervan. Maar ik doe ze meestal op de bbq. Vandaar de verwarring. Ik zal de oven verwijderen,
wouros

wouros zegt:
Dag Flavia, ziet er erg lekker uit. Wat doe je met de oven?
Of gaan ze op de gril van de oven?
Redactie KookJij.