Recept
« Terug naar recepten
Dronken maïskolven
PT30M
Dronken maïskolven
Een heerlijk dronken maïskolven recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
mijn nichtje
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Dronken maïskolven te bereiden
De amandelen droog roosteren in een koekenpan en daarna zolang in een schaatje overdoen.
De maïskolven afgieten en afdrogen met keukenpapier. Neem één kolf per persoon.
De boter met een vork wat zachter prakken. De bruine suiker door de boter roeren en ook de drank en zout en peper.
Besmeer de kolven met dit mengsel.
Scheur 4 stukken alufolie af. Elke stuk moet groot genoeg zijn om de kolf goed in te kunnen rollen
Leg een kolf op een stukje alufolie. Je kunt de kolf op 2 manieren dichtdoen: 1 rol de kolf in de folie door de punten aan de zijkanten dicht te rollen als een toffee.
2.De korte kanten van de alufolie naar binnen vouwen en de kolf dan zo rollen dat je een soort worstje krijgt.
Zorg dat de alufolie goed dicht is, maar rol ze niet te strak op, er moet wat ruimte overbljven.
Doe zo met de rest v an de kolven.
Leg de kolven ± 20 à 30 minutenop de barbecue.
Leg elke kolf op een bord, maak de aufolie een beetje open en bestrooi de kolf met de amandelen.
De maïskolven afgieten en afdrogen met keukenpapier. Neem één kolf per persoon.
De boter met een vork wat zachter prakken. De bruine suiker door de boter roeren en ook de drank en zout en peper.
Besmeer de kolven met dit mengsel.
Scheur 4 stukken alufolie af. Elke stuk moet groot genoeg zijn om de kolf goed in te kunnen rollen
Leg een kolf op een stukje alufolie. Je kunt de kolf op 2 manieren dichtdoen: 1 rol de kolf in de folie door de punten aan de zijkanten dicht te rollen als een toffee.
2.De korte kanten van de alufolie naar binnen vouwen en de kolf dan zo rollen dat je een soort worstje krijgt.
Zorg dat de alufolie goed dicht is, maar rol ze niet te strak op, er moet wat ruimte overbljven.
Doe zo met de rest v an de kolven.
Leg de kolven ± 20 à 30 minutenop de barbecue.
Leg elke kolf op een bord, maak de aufolie een beetje open en bestrooi de kolf met de amandelen.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Als er kolven over zijn, hak ik ze in 2en of in 3en en doe ze in een (groente)soepje.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
Het proberen waard!:p:p
fabita zegt:
wouros zegt:
Of gaan ze op de gril van de oven?
Redactie KookJij.
fabita zegt: