KookJij

DUDOK Appeltaart

Eigenlijk zou de taart de naam moeten dragen van Sereni Horton. Die vrouw, in dienst destijds bij Patisserie Dudok in Rotterdam, heeft immers het recept bedacht.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Sereni Horton (Koekela, Rotterdam)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe DUDOK Appeltaart te bereiden

  1. Maak voor de bodem het deeg. Meng daartoe de droge delen goed door elkaar en giet de gesmolten boter daarover en kneed dat goed door. Laat dat deeg afgedekt een half uur rusten in de koelkast.
  2. Bak de appelschijven in een anti aanbakpan met de klont boter. De bedoeling is eigenlijk om een gedeelte van het vocht in de appels te laten verdwijnen.
  3. Meng de kaneel en suiker door de appelmoes en meng dat weer met de rozijnen op brandewijn.
  4. Doe de appelschijven in een kom en meng dat met de rozijnenmix.
  5. Kneed tot een korrelig deeg met de hand de ingredienten voor het kruimeldeeg.
  6. Vul een springvorm met het bodemdeeg en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand.
  7. Doe de vulling in de springvorm en verdeel het netjes over de te bakken taart.
  8. Bedek het geheel met de het kruimeldeeg.
  9. Bak af in de oven gedurende 50 minuten. Laat de taart buiten de oven geheel afkoelen.
  10. Verdeel in 12 punten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Prima bij een kopje koffie en/of thee.
Echter ook gioed te combineren met een zoete witte wijn of een zoete champagne.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Ik kan me goed voorstellen dat de abrikozenjam het uitstekend doet. Ik zou zelf dan de confiture nemen, omdat daar meer structuur in zit.
Jan A.
monique ottenbros

monique ottenbros zegt:
Lekker!Ik heb alleen een groot deel van de appelmoes vervangen door abrikozenjam. Zeker voor herhaling vatbaar!
Sjaak

Sjaak zegt:
Klopt de hoeveelheid basterdsuiker in de bodem wel? Naar verhouding zit er erg veel suiker in lijkt mij, of is dit juist de bedoeling?