Prima bij een kopje koffie en/of thee.
Echter ook gioed te combineren met een zoete witte wijn of een zoete champagne.
Recept
« Terug naar recepten
DUDOK Appeltaart
PT90M
DUDOK Appeltaart
Eigenlijk zou de taart de naam moeten dragen van Sereni Horton. Die vrouw, in dienst destijds bij Patisserie Dudok in Rotterdam, heeft immers het recept bedacht.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Sereni Horton (Koekela, Rotterdam)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe DUDOK Appeltaart te bereiden
- Maak voor de bodem het deeg. Meng daartoe de droge delen goed door elkaar en giet de gesmolten boter daarover en kneed dat goed door. Laat dat deeg afgedekt een half uur rusten in de koelkast.
- Bak de appelschijven in een anti aanbakpan met de klont boter. De bedoeling is eigenlijk om een gedeelte van het vocht in de appels te laten verdwijnen.
- Meng de kaneel en suiker door de appelmoes en meng dat weer met de rozijnen op brandewijn.
- Doe de appelschijven in een kom en meng dat met de rozijnenmix.
- Kneed tot een korrelig deeg met de hand de ingredienten voor het kruimeldeeg.
- Vul een springvorm met het bodemdeeg en druk het goed aan. Zorg voor een opstaande rand.
- Doe de vulling in de springvorm en verdeel het netjes over de te bakken taart.
- Bedek het geheel met de het kruimeldeeg.
- Bak af in de oven gedurende 50 minuten. Laat de taart buiten de oven geheel afkoelen.
- Verdeel in 12 punten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
monique ottenbros zegt:
Jan A van der Hoeden zegt:
Jan A.