Recept
« Terug naar recepten
Duits witbrood
PT120M
Duits witbrood
Dit heeft mijn moeder altijd gemaakt
Recept van:
Evelien te Winkel-Schäfer
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duits witbrood te bereiden
- Meng de bloem, gist, suiker en zout goed door elkaar.
- Voeg langzaam het water toe, niet te veel.
- Voeg 3 shotjes raapolie toe.
- Goed mengen, deeg moet nu iets olieachtig aanvoelen.
- iets bloem er overheen en nog eens goed doorkneden.
- Afgedekt 40-50 min in iets voorverwarmde oven (60 graden) laten rusten.
- Nogmaals licht met bloem bestrooien en in de mengkom vormen.
- Deeg in een met bakpapier beklede bakvorm geven en 3 x insnijden.
- Met iets lauw water bestrijken en in voorverwarmde oven op 220 graden voor 40-50 min bakken.
Monique van Doorn zegt: