KookJij

Duits witbrood

Dit heeft mijn moeder altijd gemaakt
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Bakken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duits witbrood te bereiden

  1. Meng de bloem, gist, suiker en zout goed door elkaar.
  2. Voeg langzaam het water toe, niet te veel.
  3. Voeg 3 shotjes raapolie toe.
  4. Goed mengen, deeg moet nu iets olieachtig aanvoelen.
  5. iets bloem er overheen en nog eens goed doorkneden.
  6. Afgedekt 40-50 min in iets voorverwarmde oven (60 graden) laten rusten.
  7. Nogmaals licht met bloem bestrooien en in de mengkom vormen.
  8. Deeg in een met bakpapier beklede bakvorm geven en 3 x insnijden.
  9. Met iets lauw water bestrijken en in voorverwarmde oven op 220 graden voor 40-50 min bakken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Monique van Doorn

Monique van Doorn zegt:
Raymond van geijn er staat wel dat er zout in gaat hoor en wel 2 eetlepels . lijkt me wel erg veel of valt dat wel mee met dit brood?
raymond van geijn

raymond van geijn zegt:
Zou liever verse gist nemen, maar ga het maken zie ook dat je geen zout gebruikt lijkt me flauw.