Recept
« Terug naar recepten
Duivelse Kipcurry ( Kari Debal )
PT60M
Duivelse Kipcurry ( Kari Debal )
Een heerlijk duivelse kipcurry ( kari debal ) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Rene Schepers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
670 kCal energie
52 Gram eiwit
44 Gram vet
15 Gram koolhydraten
52 Gram eiwit
44 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Malakka
Bron:
Smulweb, recept meatteam1
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duivelse Kipcurry ( Kari Debal ) te bereiden
•Voor de kruidenpasta de mosterdzzadjes 2-3 seconden in de kruidenmolen malen. De chilipepers, sjalotjes, knoflook en gember toevoegen en fijnmalen. Om te voorkomen dat de messen vastlopen wat olie toevoegen.
•De kip in stukjes van ca. 6 cm. snijden. Deze in een grote schaal samen met 4 el. van de kruidenpasta en met de sojasaus vermengen
•De wok verhitten, 4 el olie zeer heet laten worden. De stukjes kip daarin 3 min. roerbakken tot ze rondom bruin zijn. De kip uit de pan nemen en de rest van de olie, de kruidenpasta en uien toevoegen. Alles op een laag vuur 4 min. roerbakken.
•De stukjes kip met het zout en water weer in de wok doen. 2 min. Laten koken en steeds het aanbaksel losroeren. De aardappelen toevoegen en de wok afdekken. In 20-25 min. gaar laten worden. Geregeld doorroeren. De azijn toevoegen, goed doorroeren en serveren.
•De kip in stukjes van ca. 6 cm. snijden. Deze in een grote schaal samen met 4 el. van de kruidenpasta en met de sojasaus vermengen
•De wok verhitten, 4 el olie zeer heet laten worden. De stukjes kip daarin 3 min. roerbakken tot ze rondom bruin zijn. De kip uit de pan nemen en de rest van de olie, de kruidenpasta en uien toevoegen. Alles op een laag vuur 4 min. roerbakken.
•De stukjes kip met het zout en water weer in de wok doen. 2 min. Laten koken en steeds het aanbaksel losroeren. De aardappelen toevoegen en de wok afdekken. In 20-25 min. gaar laten worden. Geregeld doorroeren. De azijn toevoegen, goed doorroeren en serveren.
Mijn kookverhaal (Rene Schepers)
Drink bij deze pittige curry een lekker biertje want dorst krijg je wel, of een mineraalwater met wat citroen- of limoensap.
Liske zegt: