KookJij

Duivelse Kipcurry ( Kari Debal )

Een heerlijk duivelse kipcurry ( kari debal ) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 670 kCal energie
52 Gram eiwit
44 Gram vet
15 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Malakka
Bron: Smulweb, recept meatteam1
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Duivelse Kipcurry ( Kari Debal ) te bereiden

•Voor de kruidenpasta de mosterdzzadjes 2-3 seconden in de kruidenmolen malen. De chilipepers, sjalotjes, knoflook en gember toevoegen en fijnmalen. Om te voorkomen dat de messen vastlopen wat olie toevoegen.

•De kip in stukjes van ca. 6 cm. snijden. Deze in een grote schaal samen met 4 el. van de kruidenpasta en met de sojasaus vermengen

•De wok verhitten, 4 el olie zeer heet laten worden. De stukjes kip daarin 3 min. roerbakken tot ze rondom bruin zijn. De kip uit de pan nemen en de rest van de olie, de kruidenpasta en uien toevoegen. Alles op een laag vuur 4 min. roerbakken.

•De stukjes kip met het zout en water weer in de wok doen. 2 min. Laten koken en steeds het aanbaksel losroeren. De aardappelen toevoegen en de wok afdekken. In 20-25 min. gaar laten worden. Geregeld doorroeren. De azijn toevoegen, goed doorroeren en serveren.

Mijn kookverhaal (Rene Schepers)

Drink bij deze pittige curry een lekker biertje want dorst krijg je wel, of een mineraalwater met wat citroen- of limoensap.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liske

Liske zegt:
De kruidenpasta is een currypasta, Els. In plaats daarvan kun je ook een paar eetlepels currypasta uit een potje gebruiken, van Patak's bijvoorbeeld.
Els

Els zegt:
Ik zie geen curry in je recept ?