Recept
« Terug naar recepten
Duo van Noorse zalm
PT60M
Duo van Noorse zalm
Een heerlijk duo van noorse zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duo van Noorse zalm te bereiden
Tartaar:
Snijd de zalm in plakken en vervolgens in blokjes.
Hak de nlokjes tot tartaar(niet te fijn).
Meng alle ingredienten goed door elkaar.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Gepocheerde zalm:
Verwarm de oven voor op 170 graden C.
Snijd (per persoon)elke zalmfilet in 3 plakjes door deze van boven naar beneden tot aan het vel in te snijden.
Leg ze als een waaier op vetvrij papier op een ovenplaat.
Verwijder de stelen van de dille.
Hak de dilletakjes fijn.
Meng de gehakte dille met de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee.
Plaats de zalm 5 minuten in de voorverwarmde oven.
De zalm mag binnenin nog een beetje rauw zijn.
Hierdoor smaakt hij malser.
dressing:
Kook de champagne in tot ca 1/2 dl.
Doe alle ingredienten behalve olie, zout en peper in een mengbeker.
Meng met een staafmixer of in keukenmachine onder druppelsgewijze toevoeging van de olie.
Let op dat de dressing niet schift.
Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.
Snijd de zalm in plakken en vervolgens in blokjes.
Hak de nlokjes tot tartaar(niet te fijn).
Meng alle ingredienten goed door elkaar.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Gepocheerde zalm:
Verwarm de oven voor op 170 graden C.
Snijd (per persoon)elke zalmfilet in 3 plakjes door deze van boven naar beneden tot aan het vel in te snijden.
Leg ze als een waaier op vetvrij papier op een ovenplaat.
Verwijder de stelen van de dille.
Hak de dilletakjes fijn.
Meng de gehakte dille met de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee.
Plaats de zalm 5 minuten in de voorverwarmde oven.
De zalm mag binnenin nog een beetje rauw zijn.
Hierdoor smaakt hij malser.
dressing:
Kook de champagne in tot ca 1/2 dl.
Doe alle ingredienten behalve olie, zout en peper in een mengbeker.
Meng met een staafmixer of in keukenmachine onder druppelsgewijze toevoeging van de olie.
Let op dat de dressing niet schift.
Voeg eventueel zout en peper naar smaak toe.