Recept
« Terug naar recepten
Duo van vis met parmentier van witloof
PT45M
Duo van vis met parmentier van witloof
Een heerlijk duo van vis met parmentier van witloof recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Duo van vis met parmentier van witloof te bereiden
Snij de geschilde aardappelen in stukken en laat ze in kokend water garen gedurende 20 min.
Hak de witloofstronken in grove stukken en bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur stoven. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. op vrij hoog vuur bakken.
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de visfilets in blokjes en verdeel ze over 4 individuele ovenschaaltjes, kruid met peper en zout.
Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de room toe en stamp de aardappelen fijn tot puree. Voeg het witloof toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
Verdeel de puree over de schaaltjes, bestrooi met paneermeel en bak 15 min. in de oven.
Serveer warm met een slaatje.
Hak de witloofstronken in grove stukken en bak ze aan in de olie in een grote, diepe pan. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe, zet een deksel op de pan en laat 10 min. op zacht vuur stoven. Verwijder het deksel en laat nog 5 min. op vrij hoog vuur bakken.
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C. Snij de visfilets in blokjes en verdeel ze over 4 individuele ovenschaaltjes, kruid met peper en zout.
Giet de gare aardappelen af en doe ze terug in de kookpot (van het vuur). Voeg de room toe en stamp de aardappelen fijn tot puree. Voeg het witloof toe en breng op smaak met peper en zout. Meng goed.
Verdeel de puree over de schaaltjes, bestrooi met paneermeel en bak 15 min. in de oven.
Serveer warm met een slaatje.