Serveer goed warm met sneetje roggebrood , besmeerd met mosterd en beleg deze met katenspek!
En dan.....smullen maar!
Echt winterse kost!
Recept
« Terug naar recepten
Echte ouderwetse erwtensoep
PT240M
Echte ouderwetse erwtensoep
Een heerlijk echte ouderwetse erwtensoep recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jose aarns
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
ong.10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
16
Herkomst:
Onbekend
Bron:
mezelf /moeder/en een kennis!
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Echte ouderwetse erwtensoep te bereiden
Week de erwten (liefst 1 nacht).
Breng aan de kook met het weekwater, voeg daarbij de varkenspoot (of andere keuze), zout-peper-tijm en de hele ui met daarin gestoken de kruidnagels en laurierblad, laat dit geheel zeker 3 uur zachtjes koken!
Verwijder de ui, en pureer de soep eventueel.
Snij de groenten fijn en voeg dan toe, incl. aardappels! Laat nog zeker 3/4 uur doorkoken, (vul indien nodig water bij) haal het vlees van de varkenspoot (of andere keus) snij de worst in stukken en doe bij de soep!
Breng aan de kook met het weekwater, voeg daarbij de varkenspoot (of andere keuze), zout-peper-tijm en de hele ui met daarin gestoken de kruidnagels en laurierblad, laat dit geheel zeker 3 uur zachtjes koken!
Verwijder de ui, en pureer de soep eventueel.
Snij de groenten fijn en voeg dan toe, incl. aardappels! Laat nog zeker 3/4 uur doorkoken, (vul indien nodig water bij) haal het vlees van de varkenspoot (of andere keus) snij de worst in stukken en doe bij de soep!
Mijn kookverhaal (jose aarns)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Johan zegt:
Eduard zegt:
Ed zegt:
hns zegt:
Het "klikt zo lekker door'.
Je komt in een keer op de homepagina van de bewuste persoon, met al zijn of haar recepten:):):)
bametz-saffrie zegt:
hns zegt:
hns zegt:
Hans:):):)
Barbara Metz zegt:
elvanrij zegt:
jose zegt:
Maar....ieder zijn eigen smaak,de een vind het lekkerder met wortel en een ander kiest ervoor om er geen te gebruiken, kwestie van smaak!;):p
Anna Koudys zegt: