KookJij

Eendelever met appelcompote

Een heerlijk eendelever met appelcompote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eendelever met appelcompote te bereiden

Halveer 1 appel.
Snijd een helft in 12 dunne partjes en besprenkel die met citroensap.
Schil de rest van de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Breng deze met calvados, 1 takje rozemarijn en de stroop aan de kook en laat ze 3 min. zachtjes koken.
Laten afkoelen.
Laat een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur heet worden.
Haal de plakken eendelever door een laagje bloem, leg ze in de hete pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
( ca 1 1/2 min aan elke kant ).
Strooi er wat zout en peper over.
Leg ze op 4 warme borden, schep de appelcompote ernaast en garneer met de partjes appel ( 2 min in magnetron ) en takjes rozemarijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

e.vledder

e.vledder zegt:
heerlijk luxe recept