Recept
« Terug naar recepten
Eendelever met appelcompote
PT20M
Eendelever met appelcompote
Een heerlijk eendelever met appelcompote recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendelever met appelcompote te bereiden
Halveer 1 appel.
Snijd een helft in 12 dunne partjes en besprenkel die met citroensap.
Schil de rest van de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Breng deze met calvados, 1 takje rozemarijn en de stroop aan de kook en laat ze 3 min. zachtjes koken.
Laten afkoelen.
Laat een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur heet worden.
Haal de plakken eendelever door een laagje bloem, leg ze in de hete pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
( ca 1 1/2 min aan elke kant ).
Strooi er wat zout en peper over.
Leg ze op 4 warme borden, schep de appelcompote ernaast en garneer met de partjes appel ( 2 min in magnetron ) en takjes rozemarijn.
Snijd een helft in 12 dunne partjes en besprenkel die met citroensap.
Schil de rest van de appels en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Breng deze met calvados, 1 takje rozemarijn en de stroop aan de kook en laat ze 3 min. zachtjes koken.
Laten afkoelen.
Laat een ruime koekenpan met anti-aanbaklaag op een hoog vuur heet worden.
Haal de plakken eendelever door een laagje bloem, leg ze in de hete pan en bak ze aan beide kanten goudbruin.
( ca 1 1/2 min aan elke kant ).
Strooi er wat zout en peper over.
Leg ze op 4 warme borden, schep de appelcompote ernaast en garneer met de partjes appel ( 2 min in magnetron ) en takjes rozemarijn.
e.vledder zegt: