Recept
« Terug naar recepten
Eendenragout met rode kool
PT90M
Eendenragout met rode kool
Heerlijke Eendenragout met rode kool
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
13
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eendenragout met rode kool te bereiden
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Kooktijd: 1 uur
1. Snijd de filets en de bouten los. Ontbeen de bouten. Verwijder het vel van de filets en snijd ze in stukken van 50 cm. Houd het vel apart. Snijd het gerookte spek in blokjes. Schil de knollen en verdeel ze in zessen. Ontpit de pruimen en snijd ze in 2 of 3 stukken.
2. Bak het eendenvel knapperig in een pan. Houd het vet apart. Kook de knollen in wat water met zout en een eetlepel eendenvet. Voeg de pruimen toe en verhit langzaam tot het water verdampt is. Maak een fond van het eendenkarkas en grof gesneden groenten.
3. Bak de plakken eendenfilet, de bouten en het gerookte spek in eendenvet met wat tijm. Schep het vet eraf en voeg de bloem toe. Draai de stukken vlees in de pan om en blus met rode wijn en eendenfond. Laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Haal tenslotte het vlees uit de pan, giet het braadvocht dooreen zeef en kook het in. Leg het vlees in de saus.
4. Stoof de rode kool in een hete pan met wat eendenvet, breng op smaak met peper en zout en voeg wat wijnazijn toe. Leg de knolletjes met pruimen aan een kant van het bord, met de rode kool, en schik de stukken eendenvlees ernaast. Giet er wat saus over.
Kooktijd: 1 uur
1. Snijd de filets en de bouten los. Ontbeen de bouten. Verwijder het vel van de filets en snijd ze in stukken van 50 cm. Houd het vel apart. Snijd het gerookte spek in blokjes. Schil de knollen en verdeel ze in zessen. Ontpit de pruimen en snijd ze in 2 of 3 stukken.
2. Bak het eendenvel knapperig in een pan. Houd het vet apart. Kook de knollen in wat water met zout en een eetlepel eendenvet. Voeg de pruimen toe en verhit langzaam tot het water verdampt is. Maak een fond van het eendenkarkas en grof gesneden groenten.
3. Bak de plakken eendenfilet, de bouten en het gerookte spek in eendenvet met wat tijm. Schep het vet eraf en voeg de bloem toe. Draai de stukken vlees in de pan om en blus met rode wijn en eendenfond. Laat 15 minuten stoven met het deksel op de pan. Haal tenslotte het vlees uit de pan, giet het braadvocht dooreen zeef en kook het in. Leg het vlees in de saus.
4. Stoof de rode kool in een hete pan met wat eendenvet, breng op smaak met peper en zout en voeg wat wijnazijn toe. Leg de knolletjes met pruimen aan een kant van het bord, met de rode kool, en schik de stukken eendenvlees ernaast. Giet er wat saus over.
Hilde Dumont zegt: