Recept
« Terug naar recepten
Ei-aardappelkoek
PT60M
Ei-aardappelkoek
Een heerlijk ei-aardappelkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Ei-aardappelkoek te bereiden
1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Laat ze wat afkoelen, snij ze in plakjes.
2. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Spoel de tomaten, snij ze in niet te fijne plakjes.
3. Klop de eieren los met room en de helft van de kaas, een mespunt gedroogde tijm, peper en zout.
4. Vet een grote, ondiepe ovenschaal goed in met boter of olijfolie. Leg op de bodem een laagje aardappelschijfjes, daarop de uien en de tomaten. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Leg er weer een laagje aardappelen op en daarop de salami. Schenk er het eimengsel bij.
5. Zet 20 tot 25 minuten in de oven op 175°C. Serveer warm met een gemengde groentesalade.
2. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Spoel de tomaten, snij ze in niet te fijne plakjes.
3. Klop de eieren los met room en de helft van de kaas, een mespunt gedroogde tijm, peper en zout.
4. Vet een grote, ondiepe ovenschaal goed in met boter of olijfolie. Leg op de bodem een laagje aardappelschijfjes, daarop de uien en de tomaten. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Leg er weer een laagje aardappelen op en daarop de salami. Schenk er het eimengsel bij.
5. Zet 20 tot 25 minuten in de oven op 175°C. Serveer warm met een gemengde groentesalade.