KookJij

Ei-aardappelkoek

Een heerlijk ei-aardappelkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ei-aardappelkoek te bereiden

1. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water. Laat ze wat afkoelen, snij ze in plakjes.
2. Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Spoel de tomaten, snij ze in niet te fijne plakjes.
3. Klop de eieren los met room en de helft van de kaas, een mespunt gedroogde tijm, peper en zout.
4. Vet een grote, ondiepe ovenschaal goed in met boter of olijfolie. Leg op de bodem een laagje aardappelschijfjes, daarop de uien en de tomaten. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Leg er weer een laagje aardappelen op en daarop de salami. Schenk er het eimengsel bij.
5. Zet 20 tot 25 minuten in de oven op 175°C. Serveer warm met een gemengde groentesalade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst