Recept
« Terug naar recepten
Eiersalade met broccoli en gerookte zalm
PT15M
Eiersalade met broccoli en gerookte zalm
Een heerlijk eiersalade met broccoli en gerookte zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiersalade met broccoli en gerookte zalm te bereiden
Pel de eieren en hak of snijd ze grof.
Snijd de selderijknol in plakken van 1 cm dik.
Schil ze en spoel ze onder koud stromend water schoon.
Maak de plakken met keukenpapier droog en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Breng 2 l water aan de kook.
Voeg 4 theelepels zout en het limoen- of citroensap toe en laat de knolselderij er 5 minuten in koken.
Laat ze uitlekken en op een zeef afkoelen.
Houd 1 eetlepel van het kookvocht apart, laat het koud worden en roer het door de mayonaise.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de kernen, het zaad en het vocht.
Snijd het vruchtvlees in minuscule blokjes.
Los 4 theelepels zout op in 2 l kokend water.
Voeg de broccoli toe en houd alles 5 minuten tegen de kook aan.
Laat de roosjes dan op een zeef uitlekken, afkoelen en opdrogen.
Schep de eieren, de knolselderij en de tomaten in een kom door elkaar.
Schenk de verdunde mayonaise erover en schep alles enkele malen om.
Leg het geroosterde brood op de borden en bedek het brood met de plakken zalm.
Schep de eiersalade erop en schik de broccoli en toeven waterkers of veldsla er rondom.
Snijd de selderijknol in plakken van 1 cm dik.
Schil ze en spoel ze onder koud stromend water schoon.
Maak de plakken met keukenpapier droog en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Breng 2 l water aan de kook.
Voeg 4 theelepels zout en het limoen- of citroensap toe en laat de knolselderij er 5 minuten in koken.
Laat ze uitlekken en op een zeef afkoelen.
Houd 1 eetlepel van het kookvocht apart, laat het koud worden en roer het door de mayonaise.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de kernen, het zaad en het vocht.
Snijd het vruchtvlees in minuscule blokjes.
Los 4 theelepels zout op in 2 l kokend water.
Voeg de broccoli toe en houd alles 5 minuten tegen de kook aan.
Laat de roosjes dan op een zeef uitlekken, afkoelen en opdrogen.
Schep de eieren, de knolselderij en de tomaten in een kom door elkaar.
Schenk de verdunde mayonaise erover en schep alles enkele malen om.
Leg het geroosterde brood op de borden en bedek het brood met de plakken zalm.
Schep de eiersalade erop en schik de broccoli en toeven waterkers of veldsla er rondom.
enilorac zegt: