Recept
« Terug naar recepten
Eiersoesjes met hartige vulling
PT40M
Eiersoesjes met hartige vulling
Een heerlijk eiersoesjes met hartige vulling recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eierrecepten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Eiersoesjes met hartige vulling te bereiden
Neem de eieren uit de koelkast. Kook 4 eieren hard. Breng het water met het zout en de boter in een pan aan de kook. Voeg de bloem toe en roer dit goed door elkaar. Neem de pan van het vuur en klop er een voor een 3 eieren doorheen. Reken 3 minuten per ei tot het deeg gaat glanzen. Schep met 2 theelepels bergjes op de bakplaat en zet de oven aan. Plaats de bakplaat midden in de oven gedurende 25 minuten op 225 graden. Bak de soesjes goudbruin en gaar. Open de ovendeur niet. Laat de soesjes afkoelen en knip ze daarna open. Meng de monchou met de kaas, de tabasco en de kruiden. Vul hiermee de spuitzak. Spuit een rozet op de onderkant van een soesje. Pel de hardgekookte eieren en snijd ze met de eiersnijder in plakjes. Leg hiervan plakjes op de rozet en spuit op met het kruidenmengsel. Klap de soesjes dicht en serveer ze op een fraaie serveerschaal.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
antonpieck zegt:
gerrie1957 zegt:
Kan ik de lege soesjes ook in de vriezer bewaren?