KookJij

Eierterrine met geitenkaas

Een heerlijk eierterrine met geitenkaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 690 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Eierterrine met geitenkaas te bereiden

Spinazie ontdooien volgens gebruiksaanwijzing. In zeef met achterkant van lepel zoveel mogelijk vocht uit spinazie drukken. Tomaten in reepjes snijden. In kom eieren loskloppen met zout en peper. In grote pan olie verhitten. Ei hierin al roerend laten stollen tot romige massa. Roerei in 3 porties verdelen. Door 1 portie koenjit en helft van kaas mengen. Tomatenpuree en helft van tomaat door tweede portie mengen. Spinazie, rest van kaas, zout en wat nootmuskaat door derde portie mengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Vorm bekleden met groot vel bakpapier. Spinaziemengsel erin scheppen en gladstrijken. Helft van geitenkaas erover verbrokkelen. Koenjitmengsel erop scheppen en gladstrijken. Rest van geitenkaas erover verbrokkelen. Tomatenmengsel erop scheppen en gladstrijken. Bakpapier over vulling dichtvouwen. Vorm in braadslede zetten en in oven schuiven. Zoveel kokend water in braadslede schenken dat vorm voor 3/4 onder staat. Terrine in ca. 45 minuten gaar laten worden. Daarna in vorm laten afkoelen. Bieslook fijn knippen.

Bereiden
Terrine op platte schaal storten en garneren met bieslook en rest van tomaatreepjes.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addie v.d.heuvel

addie v.d.heuvel zegt:
Lijkt me een mooi recept voor pasen. Zal het alvast uitproberen. Bedankt.