Je kan de Empanadavormpjes ook voor ander vulling gebruiken.
Vul ze maar eens met appel, kaneel, gedroogde in stukjes gesneden abrikozen en geschaafde amandelen.
Recept
« Terug naar recepten
Empanadas met gehakt
PT35M
Empanadas met gehakt
Een heerlijk empanadas met gehakt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
M.M.C. van der Steen
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Kennis (tiny van der Steen)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Empanadas met gehakt te bereiden
Leg op de empanada vormpjes een plakje deeg, vul met de vulling (afgekoeld mengsel).
En smeer het randje in met los geklop eitje, en vouw de vorm dicht.
Het teveel aan deeg komt er vanzelf af.
Leg het op de bakplaat, en prik er een gaatje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
Bak de Empanadas in ongeveer 15 min bruin en gaar bij 200 C.
En smeer het randje in met los geklop eitje, en vouw de vorm dicht.
Het teveel aan deeg komt er vanzelf af.
Leg het op de bakplaat, en prik er een gaatje in zodat de stoom tijdens het bakken kan ontsnappen.
Bak de Empanadas in ongeveer 15 min bruin en gaar bij 200 C.