Recept
« Terug naar recepten
Empananda's gevuld met kip
PT40M
Empananda's gevuld met kip
Een heerlijk empananda's gevuld met kip recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Alberto - J. van Dingenen 151111
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Empananda's gevuld met kip te bereiden
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Halveer de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Verhit de olie en de boter in een pan en fruit de sjalot en de knoflook gedurende 2 minuten.
Voeg de kip en de bacon toe en bak alles al omscheppend op hoog vuur tot de spekreepjes knapperig zijn.
Voeg de paprikapoeder en de peterselie toe.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg de wijn toe en laat alles nog doorkoken tot de wijn begint te verdampen.
Roer op het laatst de tomaat erdoor.
Leg op het midden van elk plakje deeg een bergje van de kip-spek-tomaat vulling.
Klap het deeg dubbel en druk de randen goed aan, zodat ze dicht zitten.
Klop het ei los en bestijk het deeg hiermee, voor de mooie gouden glans straks na het bakken in de oven.
Leg de empanada's op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten op 190°C gaar en goudbruin.
Je kan ook kleinere empananda's maken door het bladerdeeg doormidden te snijden en een klein bergje vulling in het midden te leggen.
Snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook.
Halveer de tomaten, haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in kleine blokjes.
Hak de peterselie fijn.
Verhit de olie en de boter in een pan en fruit de sjalot en de knoflook gedurende 2 minuten.
Voeg de kip en de bacon toe en bak alles al omscheppend op hoog vuur tot de spekreepjes knapperig zijn.
Voeg de paprikapoeder en de peterselie toe.
Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg de wijn toe en laat alles nog doorkoken tot de wijn begint te verdampen.
Roer op het laatst de tomaat erdoor.
Leg op het midden van elk plakje deeg een bergje van de kip-spek-tomaat vulling.
Klap het deeg dubbel en druk de randen goed aan, zodat ze dicht zitten.
Klop het ei los en bestijk het deeg hiermee, voor de mooie gouden glans straks na het bakken in de oven.
Leg de empanada's op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak ze in de oven gedurende 15-20 minuten op 190°C gaar en goudbruin.
Je kan ook kleinere empananda's maken door het bladerdeeg doormidden te snijden en een klein bergje vulling in het midden te leggen.
beertje36 zegt: