Recept
« Terug naar recepten
Engelse vispastei met tuinerwten
PT20M
Engelse vispastei met tuinerwten
Een heerlijk engelse vispastei met tuinerwten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
510 kCal energie
30 Gram eiwit
19 Gram vet
52 Gram koolhydraten
30 Gram eiwit
19 Gram vet
52 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 06 2012
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Engelse vispastei met tuinerwten te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui.
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er al roerend 450 ml melk bij en kook tot een gladde, gebonden saus.
Snijd de vis in stukken en dep droog met keukenpapier.
Schep de vis met de mais, erwten en peper en zout door de saus. Verwarm nog 1 minuut en schep in de ovenschaal.
Rol het bladerdeeg uit tot een deeglap van 24 cm doorsnede.
Bestrijk de rand van de ovenschaal dun met melk en leg het deeg op de schaal.
Bestrijk het deeg met de rest van de melk en bestrooi met peper en zout.
Bak de vistaart in de oven in circa 35 minuten goudbruin.
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui.
Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er al roerend 450 ml melk bij en kook tot een gladde, gebonden saus.
Snijd de vis in stukken en dep droog met keukenpapier.
Schep de vis met de mais, erwten en peper en zout door de saus. Verwarm nog 1 minuut en schep in de ovenschaal.
Rol het bladerdeeg uit tot een deeglap van 24 cm doorsnede.
Bestrijk de rand van de ovenschaal dun met melk en leg het deeg op de schaal.
Bestrijk het deeg met de rest van de melk en bestrooi met peper en zout.
Bak de vistaart in de oven in circa 35 minuten goudbruin.