Recept
« Terug naar recepten
Erwten-muntsoep
PT30M
Erwten-muntsoep
Een heerlijk erwten-muntsoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
margaret Rayman
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwten-muntsoep te bereiden
Fruit de ui en aardappelen in 5 minuten in de olijfolie zacht( maar niet bruin). Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat 20 minuten zacht koken, of tot de aardappelen zacht zijn. Voeg de erwten toe, breng aan de kook en laat 2 minuten sudderen. Voeg de munt toe en pureer meteen in de blender tot een gladde soep. Voeg sojamelk toe. Breng op smaak met zout en peper en warm voor het serveren weer langzaam op. Garneer met een beetje sojacreme en wat blaadjes munt.