Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep à la mama
PT180M
Erwtensoep à la mama
Een heerlijk erwtensoep à la mama recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Erwtensoep à la mama te bereiden
Breng het water met de afgespoelde spliterwten aan de kook. Schil de knolselderij en snij hem in kleine blokjes. Schil de winterwortel en snij deze ook in kleine blokjes. Hetzelfde met de aardappels en voeg dit alles bij het water en de erwten. Blijf dit regelmatig doorroeren, om aankoeken te voorkomen. Snij de speklapjes in stukjes en van de karbonades het bot verwijderen en ook in stukjes snijden en in de pan erbij doen. Laat dit ongeveer 2 1/2 a 3 uur onder regelmatig doorroeren zachtjes koken. Voeg op het laatst de gesneden prei en peterselie toe.
Kruiden naar smaak.
Kruiden naar smaak.
Mijn kookverhaal (Annemien )
Mijn moeder maakt deze soep altijd al jaren! Sinds kort heb ik van haar het recept gekregen, heerlijk tijdens deze koude dagen!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Maison Salvard zegt:
Liske zegt:
Huub zegt:
Mijn versie: Gehakte selderijblaadjes i.p.v. peterselie plus een blokje paddestoelenbouillon.
Ga nu op jacht naar een selderijknol.:)
Joke zegt:
bametz-saffrie zegt:
Gerard van der Leeuw zegt: