Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT120M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Hermans
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Doe het schenkelvlees met het water, maggie en peper in de pan en laat dit trekken tot het vlees bijna gaar is.
Haal het vlees uit de pan en snijdt het van het bot. Snij het vlees in blokjes.
Doe nu het vlees terug in de pan plus alle andere ingrediënten behalve ½ pak erwten, zout, azijn en de rookworst en laat dit zachtjes pruttelen.
Voeg na een half uurtje de rest van de erwten toe en roer de soep regelmatig door.
Als de soep de juiste dikte heeft doe je de rookworst erbij en maak het af met de azijn en eventueel wat zout.
Haal het vlees uit de pan en snijdt het van het bot. Snij het vlees in blokjes.
Doe nu het vlees terug in de pan plus alle andere ingrediënten behalve ½ pak erwten, zout, azijn en de rookworst en laat dit zachtjes pruttelen.
Voeg na een half uurtje de rest van de erwten toe en roer de soep regelmatig door.
Als de soep de juiste dikte heeft doe je de rookworst erbij en maak het af met de azijn en eventueel wat zout.