Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT30M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookschrift
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
klontje (room)boter in de pan
uitje fruiten
bouillonblokjes erbij en 1 liter gekookt warm water
doperwten erbij
8 min zachtjes laten koken
pureren
in de soepkommen doen en een plakje geitenkaas er bij
garneer met verse basilicum
uitje fruiten
bouillonblokjes erbij en 1 liter gekookt warm water
doperwten erbij
8 min zachtjes laten koken
pureren
in de soepkommen doen en een plakje geitenkaas er bij
garneer met verse basilicum
Mijn kookverhaal (Barbara Metz)
Ben je geen liefhebber van geitenkaas, gebruik Danablue of anders Parmezaanse.
Barbara Metz zegt:
Het ia al een tijdje geleden dat je een reactie stuurde, maar ik ben een hele tijd "off-line" geweest; sorry dat ik nu pas regeer.
De bereiding met verse doperwten zal inderdaad méér tijd kosten, maar ik zelf gebruik altijd diepvries en dan is de gaartijd niet zó lang.
Heb je inmiddels de soep al gemaakt? Het is uiteraard niet te vergelijken met snert..... Groetjes.