Recept
« Terug naar recepten
Erwtensoep
PT25M
Erwtensoep
Een heerlijk erwtensoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karel Dijkers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 tot 6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn Vader
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Erwtensoep te bereiden
Was de spliterwten en laat ze in het water enige tijd wellen.
Aan de kook brengen en bouillonblokjes toevoegen.
Tevens gelijk de mergpijpjes toevoegen.
De knolselderij toevoegen en wat later kan de rest van de ingredienten erin.
Lekker later sudderen tot de spliterwten gaar zijn.
Op smaak brengen met zout en eventueel peper.
De rookworst volgens instructie op de verpakking opwarmen en snijden, daarna toevoegen en ......
Eet smakelijk.
Aan de kook brengen en bouillonblokjes toevoegen.
Tevens gelijk de mergpijpjes toevoegen.
De knolselderij toevoegen en wat later kan de rest van de ingredienten erin.
Lekker later sudderen tot de spliterwten gaar zijn.
Op smaak brengen met zout en eventueel peper.
De rookworst volgens instructie op de verpakking opwarmen en snijden, daarna toevoegen en ......
Eet smakelijk.
Mijn kookverhaal (Karel Dijkers)
Erwtensoep zoals ik dat van mijn Vader heb geleerd.