Recept
« Terug naar recepten
Estoufade van duif
PT50M
Estoufade van duif
Een heerlijk estoufade van duif recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
restaurant De Beukenhorst.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Estoufade van duif te bereiden
Wrijf de schoongemaakte duifjes in met ruim peper en zout, leg ze in de druivenpittenolie met ruim verse kruiden en laat een uur op 70° C garen.
Laat de levertjes en hartjes uit de duifjes trekken in de fond. Zet ondertussen in een stoofpan de uitjes, champignons, melouseuitjes, aardappeltjes en girolles aan.
Blus af met de Cognac en laat inkoken. Voeg de fond toe met de kruiden, knoflook en laurier, maar houd iets achter om in de duiven te doen.
Haal de duiven uit de olie, stop de kruiden in en braad de duifjes in hun eigen vet mooi goudbruin en krokant. Leg ze in de pan en schep er de saus ruim overheen.
Voeg de morieltjes toe en bedek het duifje met het uitgebakken katenspek. Proef alles goed af. Sluit het deksel met lavendelbrooddeeg, zodat de pan hermetisch is afgesloten en stoof hem gedurende 25 minuten in de oven van 225° C.
Serveer.
Eet smakelijk en veel plezier met het bereiden !
Dit recept is afkomstig uit een editie van Culinaire Saisonnier en werd gemaakt door restaurant De Beukenhorst.
Laat de levertjes en hartjes uit de duifjes trekken in de fond. Zet ondertussen in een stoofpan de uitjes, champignons, melouseuitjes, aardappeltjes en girolles aan.
Blus af met de Cognac en laat inkoken. Voeg de fond toe met de kruiden, knoflook en laurier, maar houd iets achter om in de duiven te doen.
Haal de duiven uit de olie, stop de kruiden in en braad de duifjes in hun eigen vet mooi goudbruin en krokant. Leg ze in de pan en schep er de saus ruim overheen.
Voeg de morieltjes toe en bedek het duifje met het uitgebakken katenspek. Proef alles goed af. Sluit het deksel met lavendelbrooddeeg, zodat de pan hermetisch is afgesloten en stoof hem gedurende 25 minuten in de oven van 225° C.
Serveer.
Eet smakelijk en veel plezier met het bereiden !
Dit recept is afkomstig uit een editie van Culinaire Saisonnier en werd gemaakt door restaurant De Beukenhorst.