NOTA BENE:
Een farce (=vulling) voor gevogelte is bedoeld als een soort temperatuurstabilisator binnen de kalkoen, fazant, eend, kip, enz. om te voorkomen dat het borstvlees is uitgedroogd tegen de tijd dat de dijen gaar zijn. Dat is het voordeel, behalve dat het smakelijk kan zijn.
Het nadeel is dat de vulling nogal eens klefferig blijft. Daarom wordt in de moderne keuken aanbevolen de vulling apart te maken en het borstvlees van de vogel te beschermen met plakken bacon.
Dit wil een variatie zijn op de vullingen met kastanjes, vlees, enz.
NOOT: De broodblokjes kunnen worden ingevroren en blijven dan 6 maanden goed. In de koeling bewaard in een goed afgesloten stopfles of container 2 maanden houdbaar.
Recept
« Terug naar recepten
Farce (=Vulling) voor kalkoen en ander gevogelte
PT90M
Farce (=Vulling) voor kalkoen en ander gevogelte
Een heerlijk farce (=vulling) voor kalkoen en ander gevogelte recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Amerikaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Farce (=Vulling) voor kalkoen en ander gevogelte te bereiden
Voor de broodvulling:
*Bekleed een braadslee met aluminiumfolie en leg daar de blokjes brood op in één laag. Zet dat in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Zo nu en dan wat omroeren, zodat alle stukjes brood goed worden geroosterd. Haal na 45 minuten uit de oven en laat afkoelen.
*Ondertussen heeft u in een grote schaal de andere componenten goed gemengd.
*Doe nu de blokjes brood bij het mengsel van ui, knoflook, salie,peper en peterselie in olie en roer goed om, zodat alle broodblokjes goed worden geïmpregneerd met het oliemengsel.
*Laat even drogen
Voor de farce:
*In een grote braadpan de boter smelten.
*Ui, selderij, paprika en peterselie toevoegen en 10 minuten laten stoven.
*Noten toevoegen en doorroeren.
*Broodblokjes toevoegen met 1 kopje bouillon (zo nodig meer, net wat u wilt), goed doorroeren.
*Avocado toevoegen en goed doorroeren.
*Breng nu de massa over van de braadpan naar een grote vuurvaste ovenschaal en laat de massa gedurende 25 à 30 minuten bruinroosteren.
*Nu klaar om uitgeserveerd te worden met de kalkoen, fazant, kip, parelhoen, eend, gans, etc..
*Bekleed een braadslee met aluminiumfolie en leg daar de blokjes brood op in één laag. Zet dat in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten. Zo nu en dan wat omroeren, zodat alle stukjes brood goed worden geroosterd. Haal na 45 minuten uit de oven en laat afkoelen.
*Ondertussen heeft u in een grote schaal de andere componenten goed gemengd.
*Doe nu de blokjes brood bij het mengsel van ui, knoflook, salie,peper en peterselie in olie en roer goed om, zodat alle broodblokjes goed worden geïmpregneerd met het oliemengsel.
*Laat even drogen
Voor de farce:
*In een grote braadpan de boter smelten.
*Ui, selderij, paprika en peterselie toevoegen en 10 minuten laten stoven.
*Noten toevoegen en doorroeren.
*Broodblokjes toevoegen met 1 kopje bouillon (zo nodig meer, net wat u wilt), goed doorroeren.
*Avocado toevoegen en goed doorroeren.
*Breng nu de massa over van de braadpan naar een grote vuurvaste ovenschaal en laat de massa gedurende 25 à 30 minuten bruinroosteren.
*Nu klaar om uitgeserveerd te worden met de kalkoen, fazant, kip, parelhoen, eend, gans, etc..