Recept
« Terug naar recepten
Fazant met appel en knolselderij in calvadossaus
PT75M
Fazant met appel en knolselderij in calvadossaus
Een heerlijk fazant met appel en knolselderij in calvadossaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wild
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazant met appel en knolselderij in calvadossaus te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Spoel de fazanten af en dep ze droog.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verdeel de sjalotten, takjes tijm en knoflook over de borstholte van de fazanten.
Verhit de olie met de boter en bak de fazanten rondom bruin op een hoof vuur, haal ze uit het vet en leg ze in een braadslee met de borstkas naar beneden.
Bak de appel en knolselderij in het bakvet vvan de fazanten en blus alles af met de calvados.
Voeg de cider, wildjus en gehakte tijm toe en laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder de appel en knolselderij en giet de saus bij de fazanten in de braadslee.
Dek de braadslede af met aluminiumfolie en braad de fazanten 30 min. in de oven.
Verwijder de flie, leg de fazanten met de borstkas naar boven, doe de appels en knolselderij erbij en laat de vogels nog 5-7 minuten roosteren tot ze mooi bruin zijn.
Snijd de borsten van de fazanten en leg ze op voorverwarmde borden.
Serveer met appel en knolselderij en een beetje van de saus
Spoel de fazanten af en dep ze droog.
Bestrooi ze met zout en peper.
Verdeel de sjalotten, takjes tijm en knoflook over de borstholte van de fazanten.
Verhit de olie met de boter en bak de fazanten rondom bruin op een hoof vuur, haal ze uit het vet en leg ze in een braadslee met de borstkas naar beneden.
Bak de appel en knolselderij in het bakvet vvan de fazanten en blus alles af met de calvados.
Voeg de cider, wildjus en gehakte tijm toe en laat alles op een laag vuur 10 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder de appel en knolselderij en giet de saus bij de fazanten in de braadslee.
Dek de braadslede af met aluminiumfolie en braad de fazanten 30 min. in de oven.
Verwijder de flie, leg de fazanten met de borstkas naar boven, doe de appels en knolselderij erbij en laat de vogels nog 5-7 minuten roosteren tot ze mooi bruin zijn.
Snijd de borsten van de fazanten en leg ze op voorverwarmde borden.
Serveer met appel en knolselderij en een beetje van de saus
bertal zegt:
Ik ben niet de auteur van het boek en ook niet de kok.
Als je goed kijkt is de bron vermeld van het boek.
Niet iedereen heeft dit boek en nu kan een ieder er van genieten.
Welke recepten van jouw staan op deze site.
ben wel benieuwd.
:);)
m.v.g. Bert Allers