Recept
« Terug naar recepten
Fazantenroomsoep
PT60M
Fazantenroomsoep
Een heerlijk fazantenroomsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fazantenroomsoep te bereiden
Trek het vel van de fazantenpoten en maak het vlees los van de botten
Breng de gevogeltebouillon aan de kook, doe het vlees van de poten erbij en laat het onder een deksel in 30-40 min gaar worden.
Neem het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen.
Veloutesaus:
Fruit de gesnipperde sjalot glazig in de gesmolten boter.
Bestrooi met bloem en laat die kort meefruiten zonder te laten kleuren.
Giet er de koude wildfond en het kookvocht van de poetn bij en roer door de roux.
Laat de saus 5 min. zachtjes koken.
Giet er de slagroom bij en laat nog
5-10 min. zachtjes koken.
Breng de saus op smaak en giet ze door en zeef.
Snijd het afgekoelde vlees in blokjes en warm ze door in de soep.
Roer kort voor het serveren de lichtgeklopte slagroom door de soep en garneer met plukjes kervel.
Breng de gevogeltebouillon aan de kook, doe het vlees van de poten erbij en laat het onder een deksel in 30-40 min gaar worden.
Neem het vlees uit de bouillon en laat het afkoelen.
Veloutesaus:
Fruit de gesnipperde sjalot glazig in de gesmolten boter.
Bestrooi met bloem en laat die kort meefruiten zonder te laten kleuren.
Giet er de koude wildfond en het kookvocht van de poetn bij en roer door de roux.
Laat de saus 5 min. zachtjes koken.
Giet er de slagroom bij en laat nog
5-10 min. zachtjes koken.
Breng de saus op smaak en giet ze door en zeef.
Snijd het afgekoelde vlees in blokjes en warm ze door in de soep.
Roer kort voor het serveren de lichtgeklopte slagroom door de soep en garneer met plukjes kervel.