Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke crostini's met zalm en garnalen
PT35M
Feestelijke crostini's met zalm en garnalen
Een heerlijk feestelijke crostini's met zalm en garnalen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ad jansen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke crostini's met zalm en garnalen te bereiden
Tapenade:
Giet alle ingrediënten voor de tapenade (olijven, Parmezaanse kaas, gedroogde tomaat, pijnboompitten, olijfolie) in een keukenmachine en maal dit alles fijn.
Basilicummayonaise:
Meng de mayonaise en de basilicum in een keukenmachine tot dit mengsel zachtgroen van kleur is.
Zalmtartaar:
Snijd de zalm in fijne stukjes, vermeng deze met bieslook, de sjalotjes, mosterd, peper en zout en maak er kleine rondjes van.
Knolselderijmousse:
Kook de knolselderij in de room in ca. 8 minuten gaar, pureer in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
Leg de plakjes stokbrood 2 minuten in een oven van 200 graden.
Schep de knolselderijmousse op de toast en zet de garnaal hier tegenaan.
Zet het zalmtartaartje ook op de toast en leg het kwarteleidooiertje hierop.
Schep een beetje basilicummayonaise op de toast en daarnaast de tapenade.
Garneer met een sprietje bieslook en een slablaadje.
Giet alle ingrediënten voor de tapenade (olijven, Parmezaanse kaas, gedroogde tomaat, pijnboompitten, olijfolie) in een keukenmachine en maal dit alles fijn.
Basilicummayonaise:
Meng de mayonaise en de basilicum in een keukenmachine tot dit mengsel zachtgroen van kleur is.
Zalmtartaar:
Snijd de zalm in fijne stukjes, vermeng deze met bieslook, de sjalotjes, mosterd, peper en zout en maak er kleine rondjes van.
Knolselderijmousse:
Kook de knolselderij in de room in ca. 8 minuten gaar, pureer in een keukenmachine en breng op smaak met peper en zout.
Leg de plakjes stokbrood 2 minuten in een oven van 200 graden.
Schep de knolselderijmousse op de toast en zet de garnaal hier tegenaan.
Zet het zalmtartaartje ook op de toast en leg het kwarteleidooiertje hierop.
Schep een beetje basilicummayonaise op de toast en daarnaast de tapenade.
Garneer met een sprietje bieslook en een slablaadje.