Recept
« Terug naar recepten
Feestelijke zalmmousse met créme fraïche
PT20M
Feestelijke zalmmousse met créme fraïche
Een heerlijk feestelijke zalmmousse met créme fraïche recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Feestelijke zalmmousse met créme fraïche te bereiden
3 blaadjes gelatine
250 g rode zalm uit blik (of gerookte zalm)
100 ml (magere) room
250 ml creme fraiche
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel dille, fijngesneden
zout en peper
Voor de saus
200 ml creme fraiche
100 ml room
1 theelepel citroensap
2 eetlepel bieslook, fijngesneden
1 eetlepel peterselie, fijngesneden
1 eetlepel dille, fijngesneden
zout en peper
Bereiding
Maak eerst de mousse. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water en knijp ze uit. Pureer de zalm, verwarm de room in een steelpan en los hierin de gelatine op. Laat de room afkoelen en meng met de zalm, creme fraiche, citroensap en dille. Breng op smaak met zout en peper. Schep de mousse in kleine vormpjes of espressokopjes en laat de mousse vier uur opstijven in de koelkast. Maak de saus door alle ingredienten voor de saus met elkaar te mengen. Keer de vormpjes of espressokopjes met de mousse om (even onder warm water houden) op het midden van een bord en schenk hier omheen de saus. Garneer de mousse met lange sprieten bieslook.