Recept
« Terug naar recepten
Fesenjan
PT30M
Fesenjan
Een heerlijk fesenjan recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henryk dorski
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
gedeeltelijk www.simplyrecipes.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Fesenjan te bereiden
Hoeveelheden heb ik niet aangegeven behalve bij de walnoten.
Op gevoel afgaan is mijn advies qua hoeveelheden. Zelf werk ik ook altijd zo.
De walnoten moet je toasten in een beetje olie maar beter nog zonder maar dan de hele tijd in beweging houden maar je kan ze ook op bakpapier roasten in de oven. Vervolgens in de blender tot gort malen.
Boter en olijfolie matig verhitten en de zo dun mogelijk gesneden kipfilets aanbakken. Tijdens het bakken en omkeren zeezout toevoegen.
Haal de kipfilets uit de pan als ze bruin zijn aangebakken en leg op een bord.
Laat het vet in de pan en voeg een klont boter toe om vervolgens ui en eventueel knoflook tot alles glazig is. Hou het vuur medium dus geen vlugvlugvuurhoog.
Doe de kip weer terug in de pan bij de uien en laat 30 minuten sudderen samen met pruimen. Dan kruiden toevoegen alsook granaatappeljuice en pitten en eventueel suiker. En natuurlijk de walnoten, een scheut granaatappeljuice en -zaden.
Optioneel zijn de korianderstelen.Op heel zacht vuur 1.5 uur laten sudderen. Het geheel mag niet blubbelen want dan gaat het te hard. Hoe langzamer hoe beter is hier het motto. Het is meer garen bij een temperatuur van 100 graden of minder.
Het geheel indikken met Kurzu of roux van tammekastanjemeel of ander indikmiddel. Liever geen maizena na al dit moois.
Op gevoel afgaan is mijn advies qua hoeveelheden. Zelf werk ik ook altijd zo.
De walnoten moet je toasten in een beetje olie maar beter nog zonder maar dan de hele tijd in beweging houden maar je kan ze ook op bakpapier roasten in de oven. Vervolgens in de blender tot gort malen.
Boter en olijfolie matig verhitten en de zo dun mogelijk gesneden kipfilets aanbakken. Tijdens het bakken en omkeren zeezout toevoegen.
Haal de kipfilets uit de pan als ze bruin zijn aangebakken en leg op een bord.
Laat het vet in de pan en voeg een klont boter toe om vervolgens ui en eventueel knoflook tot alles glazig is. Hou het vuur medium dus geen vlugvlugvuurhoog.
Doe de kip weer terug in de pan bij de uien en laat 30 minuten sudderen samen met pruimen. Dan kruiden toevoegen alsook granaatappeljuice en pitten en eventueel suiker. En natuurlijk de walnoten, een scheut granaatappeljuice en -zaden.
Optioneel zijn de korianderstelen.Op heel zacht vuur 1.5 uur laten sudderen. Het geheel mag niet blubbelen want dan gaat het te hard. Hoe langzamer hoe beter is hier het motto. Het is meer garen bij een temperatuur van 100 graden of minder.
Het geheel indikken met Kurzu of roux van tammekastanjemeel of ander indikmiddel. Liever geen maizena na al dit moois.
Mijn kookverhaal (henryk dorski)
Vond dit recept als een kant-en-klaar-maaltijd bij een Oosterse winkel met de bedoeling deze op te warmen als ik een keer geen tijd had om nog te koken. Recept was heerlijk. Wel zonder kip maar met vruchten. Mijn recept is een combi van 2 verschillende recepten die zich allebei Fesenjan noemen.